Uostamiesčio gyventojai pasipiktinę: triukšmadariai jau irgi švenčia | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAI PASIPIKTINĘ: TRIUKŠMADARIAI JAU IRGI ŠVENČIA

Uostamiesčio gyventojai pasipiktinę jaunuoliais, kurie vėl masiškai sprogdina pirotechniką įvairiose miesto vietose.

Gyventojai skundžiasi

Miesto savivaldybei gyventojai jau skundžiasi pokšėjimais.

„Situacija atrodo nevaldoma. Nepilnamečiai sprogdina pirotechniką viduryje dienos prie prekybos centrų, gyvenamuosiuose kvartaluose ir nepaiso jokių apribojimų. Gal laikas imtis priemonių?“ – klausė savivaldybei pranešimą parašęs klaipėdietis.

Pareigūnai žiemą organizuoja prevencines priemones, kuriomis siekia užtikrinti saugų pirotechnikos priemonių naudojimą.

„Kiekvienais metais gruodžio–sausio mėnesiais policija vykdo įvairias prevencines priemones, kuriomis siekiama užtikrinti tinkamą pirotechnikos priemonių naudojimą ir sustabdyti galimus pažeidimus, susijusius su prekyba jomis ar jų naudojimu“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Pasak jos, iš viso 2023 m. nuo sausio 1 iki gruodžio 6 d. mieste  surašyti šeši administracinio nusižengimo protokolai, iš jų du – nepilnamečiams asmenims.

Atsakomybė už tokį nusižengimą taikoma sulaukusiems 16 metų asmenims.

Prieš šventes – perspėjimai

Pirotechnikos priemonių naudojimas ypač suaktyvėja prieš didžiąsias žiemos šventes.

Vaikams, kurie dar neturi teisės jų liesti, duoti į rankas pirotechnikos gaminius draudžiama.

„Klaipėdos pareigūnai primena, kad su pirotechnikos priemonėmis būtina elgtis itin atsakingai – naudoti tik legaliai įsigytus fejerverkus ar petardas ir laikytis visų saugos reikalavimų juos naudojant. Neblaiviems asmenims ar vaikams, kurie dar neturi teisės jų liesti, duoti į rankas pirotechnikos gaminius draudžiama. Taip pat labai pavojinga naudoti pažeistus, savadarbius, ar perdarytus fejerverkus“, – perspėjo A. Grauslienė.

Andromeda Grauslienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jaunesni nei 14 metų vaikai negali įsigyti net ir paprasčiausios F1 kategorijos fejerverkų.

Kai kurių kategorijų petardas, tokias kaip F2, F3 ir P1, kurios yra skirtos garso efektui sukelti, Lietuvoje naudoti ir platinti yra draudžiama.

Pažeidėjams gresia baudos

Pareigūnai akcentuoja, kad naudoti pirotechnikos priemonių negalima 30 metrų atstumu nuo mokyklų, gydymo ar reabilitacijos įstaigų, kulto pastatų ir šarvojimo patalpų bei vietose, kurias savivaldybės paskelbia zonomis be pirotechnikos.

Klaipėdoje tokia vieta – Teatro aikštė.

Taip pat pirotechnikos priemones naudoti galima nuo 8 val. ryto iki 22 val., kitu metu mieste yra ramybės laikas.

Išimtys – švenčių dienomis, taip pat per masinius renginius, kuriuos rengti savivaldybė yra išdavusi leidimą arba kitu teisės aktuose numatytu ar savivaldybės tarybos nustatytu laiku.

Pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimas gresia įspėjimu arba bauda nuo 14 iki 30 eurų, jeigu pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda sieks nuo 30 iki 60 eurų.

Taip pat už šiuos administracinius nusižengimus viešojoje vietoje vykstančiame renginyje gali būti uždrausta lankytis renginiuose nuo vienerių iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pikta

Nepilnamečiai neturėtų sprogdinti , tuo turėtų domėtis jų tėvai. Tačiau manau, kad labiausiai dėl sprogdinimų skundžiasi keturkojų savininkai. Gi dabar toks laikmetis, kad gyvename dėl šunų. Mat šunys bijo stipraus garso. Tačiau dėl šunų labiau kenčiame nei nuo pirotechnikos, nutirpus sniegui ant šaligatvių pasimato visas šunų grožis

UŽ. TEGU SPROGDINA, DABAR JAU VISAI NIEKO NEBEGALIMA. Net ant akmenuko prie jūros negalima piešti.

Anonimas

Iki 1991 m sausio 13-sios šūvių garsai man priminė vaikystę 1942-45 metus. Tačiau nuo minėtos dienos (tikriau - nakties) jie mane įspėja apie pavojų. Be to - mirtiną pavojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS