Uostamiesčio kapinių lankytojai nustebo: kur dingo grėbliai ir laistytuvai? | Diena.lt

UOSTAMIESČIO KAPINIŲ LANKYTOJAI NUSTEBO: KUR DINGO GRĖBLIAI IR LAISTYTUVAI?

Uostamiesčio kapinių lankytojai nustebo – atvykę negali sutvarkyti artimųjų kapų, nes ant stovų anksčiau buvę sukabinti įrankiai – laistytuvai, grėbliai, kitos priemonės kažkur paslaptingai pradingo. Nejaugi kapinėms priklausantį turtą kažkas išdrįso pasisavinti?

Klaipėdietė piktinosi, kad dar vasarą visi įrankiai buvo savo vietose, o rudenį atvykus į Lėbartų kapines neberado nė vieno.

„Dar birželį mačiau ant stovų pakabintus mažus grėbliukus – iš vienos pusės grėbliukas, iš kitos – kauptukas. Būdavo labai patogu – ateini į kapines, pasiimi įrankį, pasinaudoji ir padedi į vietą. O kai neseniai buvau, pastebėjau, kad iš visų įrankių teliko tik laistytuvai. Tačiau kai kurie žmonės kartais ir juos pasisavina. Tad koks gali būti dvasinis menkysta, kad nuo kapų vogtum gėles, laužytum paminklus, kaip mačiau per žinias, kad vogtum iš kapinių įrankius, neštumeisi į namus ir paskui bažnyčioje eitum išpažinties?“ – liejo širdį skaitytoja.

Ji taip pat pridūrė, kad yra neįgali, tad, nors įrankių namuose turi, žinojimas, kad gali pasinaudoti ir esančiais kapinėse, palengvina ir taip sunkią moters kelionę.

Klaipėdietė tikino kalbėjusi su kapinių priežiūros darbuotojais ir siūliusi kaip nors įrankius sužymėti.

Klaipėdos kapinių priežiūros atstovė Daiva Breivė tvirtino, kad įrankiai jau yra apklijuoti lipdukais ir pažymėti.

Kur žmonėms patogu, ten jie ir padeda.

„Jie yra pas mus po langais. Negalime visai traktuoti, kad dingę, nes būna žmonės pasiima, pasinaudoja ir pasilieka kažkuriame kvartale. Paskui, tvarkymų metu, atrandami įrankiai grįžta atgal, arba kiti pasinaudoja ir pakabina į kitą vietą. Jie tokie vaikštantys, neprisiriša prie vieno stovo. Kaip ir laistytuvai, kartais ant vieno stovo būna pilna laistytuvų, o kiti stovai tušti. Kur žmonėms patogu, ten jie ir padeda“, – aistras ramino Miesto tvarkymo skyriaus patarėja.

Anot jos, vagysčių pasitaiko, tačiau sučiupti ilgapirščių nepavyko.

„Už rankos nesame nė vieno pagavę, bet būna, kad įrankiai negrįžta. Pernai, metų pabaigoje, Joniškės kapinėse po lapkričio 1-osios kai kurie daiktai negrįžo iki mūsų“, – sakė D. Breivė.

Kol kas visi įrankiai yra, stygius nejaučiamas. Tuo rūpinasi ir kapinių darbuotojai, kurie tvarko teritoriją ir pasimetusius laistytuvus, grėblius grąžina į jiems skirtą vietą.

„Tie daiktai nėra pririšti, kad būtinai turi būti grąžinti į tą pačią vietą. Galbūt moteris ieškojo tuo pat metu, kai kas nors kitas buvo pasiėmęs tą daiktą“, – svarstė pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

autorius

Nezino kad skaitytojas nebūtinai klausinėti? Abejoti tekatu?

Samana

Ką reiškia jau pažymėti o tai nedaeina kol žmones nepasiskundžia. Kapinėse tikrai nėra tvarkos kiek mes esam prašę kai pjauna žolę būkit atidesni ir visad kapas apteršiamas žole ir visad sugadina nuotaiką praeita vedėja buvo kažkokia žmogiškesnė,šita dabartinė labai šalta antipatiška

Anonimas

Ta patarėja Breivė nesusitvarko su darbu,kapinėse ir prieigose netvarka. Tegu dažniau patikrina WC -šlykštu užeiti,gėda ir dar išlaikomi mokesčių mokėtojų,užpakalį nepakelia nuo kėdės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS