Uostamiesčio savivaldybėje atsirado mentorė | Diena.lt

UOSTAMIESČIO SAVIVALDYBĖJE ATSIRADO MENTORĖ

Kelis dešimtmečius Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriui vadovavusi Janina Asadauskienė, sulaukusi pensinio amžiaus, tapo mentore. Kol kas tokios pareigos – vienintelės uostamiesčio savivaldybėje.

Šios pareigos J.Asadauskienei pasiūlytos pavasarį, kai įsigalėjo Valstybės tarnybos įstatymo pataisos, apribojančios vadovaujančių asmenų amžiaus cenzą.

Pagal naujas pataisas, sulaukęs 65-erių asmuo negali eiti vadovaujamų pareigų.

J.Asadauskienė neslėpė, kad paaiškėjus, jog vadovauti skyriui daugiau nebegalės, išreiškė norą, jei įmanoma, pasilikti kuriam laikui dirbti savivaldybėje kitose pareigose.

Taip sutapo, kad Socialinių reikalų departamentui ėmė vadovauti naujas žmogus – Deividas Petrolevičius.

Tad J.Asadauskienė šiuo atveju esą puikiai tiko į mentorės ir patarėjos pareigas naujam departamento vadovui.

"Kiek metų vadovavau Sveikatos apsaugos skyriui? Gal tūkstantį metų, o jei tiksliau – 22 metus. Kol kas mano kabinetas nepasikeitė, bet pasikeis. Ką veikiu? Dalyvauju įvairiuose Socialinių reikalų departamento pasitarimuose. Mentoriaus darbas yra patirties dalijimasis, pradėtų darbų tęsimas, bet be atsakomybės. Aš sprendimų nepriimu, bet galiu patarti, išsakyti savo nuomonę, pasakyti, kaip anksčiau tokiais atvejais buvo ar nebuvo", – dėstė J.Asadauskienė.

Žodis "mentorius" reiškia gerą patarėją, mokytoją, auklėtoją, gyvenimo palydovą.

Savivaldybės puslapyje nurodoma, kad mentorius padeda naujai priimtiems darbuotojams įgyti arba patobulinti turimas ir reikiamas pareigoms eiti žinias, kompetencijas, gebėjimus, pagelbėja naujai priimtiems darbuotojams kurti ir plėtoti bendradarbiavimo ir ryšių su specialistais bei pavaldžiomis įstaigomis tinklą, supažindina darbuotojus su įstaigos organizacine kultūra, tradicijomis, padeda suplanuoti asmeninę darbuotojų karjerą.

Vietoj J.Asadauskienės Sveikatos apsaugos skyriui vadovauja ilgametė skyriaus darbuotoja Rožė Perminienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

klp

Klerkų devizas: "NUO LOVIO - TIK KOJOMIS Į PRIEKĮ" Įdomu, ar privati įmonė sugalvotų pensininką palikti dirbti mentoriumi ? Greičiausia ne, nes jie skaičiuotų SAVO pinigus. Iš bendrų pinigų tie parazitai dar ne tokių "pareigų" prisigalvos. Tai ko gi paprastas žmogus gali palinkėti valdžiažmogiui? Gal ir ne krikščioniška, bet........

Na dėl

tų amžiaus cendzų dar nesakyčiau nieko, bet kalbama kad tie seniai ne tik jaunų, gabių neleidžia į miesto valdžios aparatą, bet kad per juos tie keli ten esantys ir norintys kažką gera miestui padaryti, yra aklai boikotuojami. Taip ir dirba tik senieji, jų giminės ir draugai

na taip

Garbingi mentoriai, patarėjai, miesto vadovai - patarėjas Makūnas (bus 68 metai), mentorė Asadauskienė, KUL ligoninės vadovas Janušonis (69 metai), savivaldybės bibliotekos direktorė Lauciuvienė (71 metai), R. Taraškevičius (70 metų), J. Simonavičiūtė (63 metai), A.Cesiulis (62 metai) .Proveržis laukia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS