Uostamiestį nuspalvins našlaitės | Diena.lt

UOSTAMIESTĮ NUSPALVINS NAŠLAITĖS

Artimiausiomis dienomis miesto gėlynai nusidažys ryškiaspalviais žiedais. Želdinių prižiūrėtojai pasodins rudenines gėles – našlaites. Vietos, kur jos bus sodinamos, nesikeis.

Rauti vasarines gėles prižiūrėtojai pradėjo praėjusią savaitę. Pirmiausia jos buvo pašalintos iš dalies klombų. Pirmadienį darbai buvo tęsiami. Naujam rūbui buvo paruošta Atgimimo aikštėje esanti kompozicija „Laivelis“. Gėlių laukia ir taškuotosios „boružėlės“.

„Ruošiamės iš anksto, kad galėtume iš karto sodinti gėles. Jas jau turime. Ir rauti, ir sodinti vienu metu neįmanoma. Galėjome laivelį nurauti ir praėjusią savaitę, bet nenorėjome palikti jo tuščio savaitgaliui“, – pasakojo įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Vadovo teigimu, dabar pats laikas sodinti našlaites, nes dar neprasidėjo šalnos. G.Valašinas pabrėžė, kad šios gėlės labai tinkamos miesto gėlynams.

„Našlaitės atsparios šalčiui, ilgai žydi, net ir paspaudus šaltukui. Jų žiedai ryškūs, o rudenį būtent ir norisi ryškumo“, – pasakojo vadovas.

Šiemet rudeniniam gėlių sodinimui skirta panaši suma kaip ir kasmet – apie 10 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad vietų skaičius, kur sodinamos šios gėlės, nedidinamas.

Našlaitės bus pasodintos visose vazose. Ryškiaspalviai jų žiedai taip pat nuspalvins Atgimimo ir Karlskronos aikštes, gėlynus prie paminklo „Arka“, K.Donelaičio ir Neringos skverus. Našlaitės sužydės ir prie Debreceno ženklo. Jomis pasipuoš ir „boružėlės“.

Bus pasodintos ir svogūninės gėlės, kurios miestiečius ir svečius džiugins savo žiedais pavasarį. Jos bus sodinamos Atgimimo aikštėje, prie paminklo „Arka“, Neringos skvere, prie Senojo turgaus esančiame žiede, šalia Manto gatvės 11 pastato.

GALERIJA

  • Uostamiestį nuspalvins našlaitės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS