Uostamiestyje duris atvėrė namų jaukumo oazė | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE DURIS ATVĖRĖ NAMŲ JAUKUMO OAZĖ

Uostamiestyje atvėrė išskirtinio dizaino namų interjero aksesuarų salonas. Čia klaipėdiečiai kviečiami ieškoti mielų, namų jaukumą kuriančių detalių, kurios privačiai erdvei suteiks subtilios elegancijos.

Ten, kur miela ir jauku

Salono "Casita Home Decor" įkūrėja Vitalija Jasiukėnienė tikino, kad danų gamybos namų interjero detalėmis internete prekiauja jau senokai, tačiau norėjosi pirkėjams patiems suteikti galimybę apžiūrėti skandinavišku subtilumu dvelkiančias prekes.

"Lietuviai nori paliesti, pauostyti, apžiūrėti, o kai kuriuos dalykus iš tiesų reikėtų rinktis pačiam, gyvai. Pavyzdžiui, namų kvapo internetu neišsirinksi, jį derėtų pauostyti, pajausti dvelksmą ir pagalvoti, ar jis suteiks namams išskirtinio jaukumo", – pasakojo prekybos salono įkūrėja.

Duris atvėrė namų jaukumo oazė

Vytauto Liaudanskio nuotr.

V.Jasiukėnienė tikino, kad "la casita" išvertus iš ispanų kalbos reiškia mažą namuką, kuriame miela ir jauku.

"Kiekvienam mūsų namai reiškia labai daug. Ypač per karantiną lietuviai atrado namus iš naujo, daugelis ėmėsi pokyčių, remontų. Mes klaipėdiečiams siūlome tik itin aukštos kokybės produkciją, čia nerasite jokio plastiko, tik natūralias medžiagas – stiklą, akmenį, keramiką, medį ar marmurą", – sakė verslininkė.

Kokybė: prekybos saloje pirkėjai neras plastiko ar neekologiškų gaminių, tik aukštos kokybės, rankų darbo gaminius. J. Čiakienės nuotr.

Spalvų tendencijos

Moteris pajūrio gyventojams siūlo susipažinti su danų kompanijos kurtomis kolekcijomis, kuriose vyrauja žemės spalvos.

"Šių metų namų interjero aksesuarų spalvos topas – pilka spalva su visais jos pustoniais. Tačiau pilką spalvą labai lengva derinti su visomis kitomis spalvomis", – pastebėjo moteris.

Vieta, kurią galima vadinti namų centru, yra pietų stalas, prie kurio rytais ar vakarais renkasi visa šeima.

"Matyt, stalo reikmenų stilistika ir nulemia visą namuose vyraujančią nuotaiką. Mūsų siūloma produkcija – tik rankų darbo. Net arbatos puodelių vienoje kolekcijoje nerasite dviejų tokių pačių. Gaminant rankomis kiekvienas gaminys įgauna savitumą. Stiklo gaminiai taip pat yra autentiški, stiklo pūtėjų rankų darbo", – pasakojo V.Jasiukėnienė.

Šiais metais ne tik interjero dizaino tendencijos orientuotos į natūralumą – namų kvapų gamintojai taip pat siūlo rinktis natūralius kvapus, pavyzdžiui, rozmarino. Itin populiarus yra miško kvapas.

Visuma: namų nuotaiką gali padėti sukurti jaukios detalės, kokybiški indai ir tinkami namų kvapai. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prioritetas – natūralumas

"Namų apyvokos reikmenys pas mus taip pat yra tik iš natūralių medžiagų. Turime išskirtinio dizaino pjaustymo lentelių, ne tik iš akacijos, kuri yra labai tvirtas medis, bet ir iš marmuro. Toks virtuvės pagalbininkas gali tapti smagiu akcentu serviruojant maistą, pavyzdžiui, ant tokių lentelių galima patiekti labai stilingus užkandžius", – patarė klaipėdietė.

Prekybos salone galima išsirinkti ne tik stalo indų, interjero puošimo detalių, bet ir prieskonių – alyvuogių aliejaus su įvairiausiais prieskoniais, druskos mišinių su gomurį jaudinančiais skoniais.

Parduotuvėje "Casita Home Decor", esančioje Naujojo Sodo g. 1, galima surasti ne tik išskirtinių detalių savo namams, bet ir atrasti puikią dovaną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jau neperku parduotuvėse , nevalgau kavinėse su ne lietuvišku pavadinimu .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS