Uostamiestyje įsteigs papildomas pirmokų klases | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE ĮSTEIGS PAPILDOMAS PIRMOKŲ KLASES

Trijose uostamiesčio mokyklose, kur norinčių mokytis buvo daugiau nei vietų, bus suformuotos papildomos pirmokų klasės. Tokį sprendimą miesto taryba priėmė skubos tvarka.

Po vieną papildomą pirmokų klasę nuo rugsėjo atsiras „Smeltės“, Vitės, „Verdenės“ progimnazijose. Jose iš viso mokysis 72 mokiniai.

Teigiama, kad, sukomplektavus jas, bus užtikrintas visų mokinių priėmimas į mokyklas.

Atkreiptas dėmesys, kad „Verdenės“ progimnazijos papildoma pirmoji klasė veiktų šalia esančios „Žemynos“ gimnazijos patalpose.

Tad dar turės būti parengtas sprendimo projektas dėl šių patalpų perdavimo.

Lėšų gali prireikti jų pritaikymui pradinių klasių mokinių ugdymui. Lėšų poreikis patalpų remontui ir mokyklinių baldų įsigijimui šiuo metu tikslinamas.

Miesto taryba šį sprendimą priėmė skubos tvarka. Šis klausimas nebuvo svarstytas komitetuose.

„Kai kuriose mokyklose norinčių mokytis buvo daugiau nei vietų. Tad leidome sudaryti papildomas klases. Jei nepriimsime šio sprendimo skubos tvarka, tėveliai liks nežinioje, ar vaikas galės mokytis toje mokykloje, kur nori“, – tvirtino miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Nors tikslus pirmokų skaičius paaiškės pirmąją mokslo metų dieną, preliminariai skaičiuojama, kad jų šiemet bus apie 1,85 tūkst. Panašus skaičius buvo ir praėjusiais metais.

Atkreiptas dėmesys, kad kai kurie tėvai būsimus pirmokus registravo ne vienoje mokykloje, o keliose. Be to, net raginami nepasirenka vienos įstaigos. Nors juridiškas šios datos terminas – rugpjūčio 31-oji, tėveliams dar kartą primygtinai siūloma apsispręsti kuo greičiau.

Tačiau buvo įstaigų, kurios negalėjo priimti visų tame mikrorajone gyvenančių vaikų. Didžiausia problema šiaurinėje miesto dalyje

„Verdenės“ progimnazija negalėjo priimti apie 30 pirmokų. Šią problemą ir bandyta išspręsti įsteigus papildomas klases šioje įstaigoje ir Vitės mokykloje.

Ateityje šiaurinėje miesto dalyje bus pastatyta ir nauja švietimo įstaiga.

Pietinėje miesto dalyje į suplanuotas klases būsimieji pirmokai netilpo ir išpopuliarėjusioje „Smeltės“ progimnazijoje. Čia taip pat suformuota papildoma klasė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

faktas

o kaip "Zemynoje" bus sudarytos galimybes patiems maziausiems mokytis? reiks stumdytis su visur lekianciais, i telefonus ikritusiais dvimetriniais paaugliais? kur ir kaip vyks muzikos, tikybos, kuno kulturos, sokiu pamokos, bureliai? Ar sias pamokas ves gimnazistu mokytojai, ar pirmokeliai kulniuos per gatve I "Verdene"???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS