Uostamiestyje pagerbti žuvusieji per Afganistano karą | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE PAGERBTI ŽUVUSIEJI PER AFGANISTANO KARĄ

Šiandien uostamiestyje pagerbti per 1979 - 1989 metų Sovietų Sąjungos - Afganistano karinį konfliktą žuvę klaipėdiečiai.

Šiandien uostamiestyje pagerbti per 1979 - 1989 metų Sovietų Sąjungos - Afganistano karinį konfliktą žuvę klaipėdiečiai. Prie memorialinės lentos Afganistano karo veteranai uždegė žvakutes ir trumpai prisiminė anuomet nebegrįžusius.

Šeštadienio popietę prie Vytauto g. 7 namo susirinko būrelis Afganistano kare buvusių klaipėdiečių. Liepsneles susirinkusieji paliko prie namo, iš kurio į privalomąją karo tarnybą jaunuoliai ir buvo siunčiami.

Afganistano karo veteranų organizacijos Klaipėdoje „Miražas“ vadovas Rimantas Chmieliauskas pasakojo, jog tradicija kasmet per Vėlines prisiminti ir žuvusius kare klaipėdiečius gyvuoja jau ilgą laiką.

„Anksčiau mes važiuodavome per jų visų kapus, tačiau kasmet tų kapų daugiau, per vieną dieną nespėjame visų aplankyti, todėl jau kelis metus renkamės prie šios lentos“, – pasakojo pašnekovas.

R.Chmieliausko teigimu, tokią dieną užplūsta prisiminimai apie įvykius kare, tačiau kasmet jie vis mažiau skaudūs.

„Kasdien apie tai negalvoji, tik tokiomis dienomis prisimeni. Išmokstama su tuo gyventi“, – nedaugžodžiavo karo veteranas.

Kalbama, jog kruviname konflikte dalyvavo keli šimtai klaipėdiečių, negrįžo devyni. Kasmet lapkričio pirmosiomis dienomis prie minėto pastato susirenka jų ginklo broliai ir tylomis pagerbia žuvusiųjų atminimą.

GALERIJA

  • Uostamiestyje pagerbti žuvusieji per Afganistano karą
  • Uostamiestyje pagerbti žuvusieji per Afganistano karą
  • Uostamiestyje pagerbti žuvusieji per Afganistano karą
  • Uostamiestyje pagerbti žuvusieji per Afganistano karą
  • Uostamiestyje pagerbti žuvusieji per Afganistano karą
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

virgiss

kiek narsiu anoniminiu komentatoriu,palovio didvyriai,ne ju suprast ka tie vyrai praejo,o del visuomenes klausimas ar visuomene labai jau nori su jais bendraut,apipilt purvu taip visada prasom :-/

drg

Kodėl lentoje nepaminėtas Mindaugas Šarauskas, Rumbutis ir kiti. Jeigu darot darbą tai darykit iki galo. Vienus "artimus" įamžinot , okiti??????????????????????????

Balys

p. Radvile, jei rašot, tai bent žinokit kas ir kaip. O buvo ten karalius, ir gyveno šalis nors ir vargingai bet ramiai. Kol nesukiršino sovietai komunistų revoliucijos. O kai revoliucija pradėjo strigti, tai įvedė sovietinę kariuomenę. Taigi ne Afganistano konfliktas tenai buvo, sovietai teikė "internacionalinę" pagalbą Afganistanui. Nuo tos pagalbos ir dabar valstybėje nėra ramybės. Ir amerikiečiai čia buvo niekuo dėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS