Uostamiestyje – pirmoji pabėgėlių šeima | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE – PIRMOJI PABĖGĖLIŲ ŠEIMA

  • 22

Pirmoji perkeltų asmenų šeima iš Ukrainos antradienį atvyko iš Pabėgėlių priėmimo centro Rukloje į Klaipėdą.

Trijų asmenų šeimą, kurioje yra du suaugę asmenys ir vienas vaikas, į uostamiestį palydėjo PPC Socialinės integracijos skyriaus vedėja Neringa Gaučienė.

Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė susitiko su perkeltų asmenų šeima, aptarė integracijos sąlygas, pasirašė sutartį dėl šeimos integracijos Klaipėdos mieste, supažindino šeimą su socialinio darbuotojo padėjėja Karolina Verbickiene, kuri padės šeimai integruotis, teikdama informavimo, konsultavimo, atstovavimo ir tarpininkavimo, lydėjimo paslaugas.

Šeima apsigyvens pačių surastame ir išnuomotame bute pietinėje Klaipėdos dalyje. Pagal integracijos sutartį pasirašytą su PPC perkeltų asmenų integracija vyks nuo vasario iki rugsėjo mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Pikčiai jūs.....

Koktu skaityti tiek daug piktų komentarų ir ne į temą. Visi esame laisvi - galime važiuoti į Anglijas ar dar kur, jei tik širdis ar piniginė šaukia. Galima likti LT. Kas veja? Ir kokie jau čia imigrantai-musulmonai-biezdielnykai jau ims veržtis į mūsų šalį? Šiuo požiūriu mes saugūs - pas mus bizdielnykai per mažai gauna išmokų ir klimatas ne tas, kad noriai liktų. Būkim realistais. O jei jauna šeima su vaikais, norintys dirbti ir taikiai gyventi ryžtasi įsikurti Klaipėdoje - kodėl ne? Nuo karo bėga, nuo korupcijos ir mažų algų. Kaip ir mes iš LT bėgame dėl prasto gyvenimo. Žinau šią šeimą - labai tvarkingi ir motyvuoti, atsakingi ir daug stengiasi patys, nelaukdami pagalbos iš šalies. Šaunuoliai.

to skaitykit

Jūsų žiniai lietuviams emigrantams neapmoka nei buto nuomos,nei pragyvenimui duoda ir niekas užsienyje nepopina lietuvių.Atvažiuoja ir eina dirbti, be to emigruoja toje pačioje ES.Taip kad pats atsipeikėk,argi visoje Ukrainoje šaudo?

Klausimas

Ar jie moka lietuviškai,kad išleisti gyventi mieste? juk ruskai su jais niekam nepriklauso švapsėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS