Uostamiestyje trys vadovų kėdės – tuščios | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE TRYS VADOVŲ KĖDĖS – TUŠČIOS

Priekaištų dėl Jūros šventės kokybės nuolat sulaukiantis ją organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovas Remigijus Mockus sutiko trauktis iš pareigų. Naujo direktoriaus bus ieškoma kuo greičiau skelbiant konkursą.

Netrukus turėtų paaiškėti ir tai, kas taps savivaldybės Kultūros bei Sporto ir kūno kultūros skyrių vadovais.

R. Mockui pasitraukti iš einamų pareigų pasiūlė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

„Spaudoje daug viešų diskusijų apie Jūros šventę, jai metamos pretenzijos. Be to, įstaigos valdyba pasiūlė pradėti tarnybinį patikrinimą dėl R. Mockaus pareigų neatlikimo“, – vardijo J.Simonavičiūtė.

Ji pripažino, jog raginimas pradėti tarnybinį patikrinimą buvo paskata pasiūlyti R. Mockui pačiam išeiti iš darbo.

„Žmogus ganėtinai ilgai ėjo šias pareigas. Gal iš tikrųjų reikia kitokio požiūrio į Jūros šventę, todėl R. Mockui ir pasiūliau pasitraukti su dviejų mėnesių darbo užmokesčio išeitine kompensacija. Tiesą sakant, nesitikėjau, kad jis taip greitai sutiks išeiti iš darbo“, – teigė J. Simonavičiūtė.

Paskutinė R. Mockaus darbo diena įstaigoje „Klaipėdos šventės“ bus spalio 31-oji.

„Suorganizavau devynias Jūros šventes, o dešimtos jau ir nebespėjau. Yra daug priežasčių, kodėl sutikau pasitraukti, kurias galėčiau išvardyti, kai bus nutraukta mano darbo sutartis“, – teigė R. Mockus.

Paklaustas, ką veiks po lapkričio 1-osios, pašnekovas juokavo, jog pirmiausia pamėgins įprasti prie mažesnės įtampos.

Pamainos R. Mockui bus ieškoma kuo greičiau, nes, anot J. Simonavičiūtės, jau netrukus reikia pradėti organizuoti kitų metų Jūros šventę.

„Kai tik valdyba suformuluos užduotį naujam vadovui – reikia verslininko ar menininko, tuomet ir bus paskelbtas konkursas“, – teigė direktorė.

Šiuo metu vis dar laisvos yra ir Klaipėdos savivaldybės Kultūros bei Sporto ir kūno kultūros skyrių vedėjų kėdės.

Pastarasis skyrius be vedėjo yra nuo pavasario, kai I. Zaleckis buvo perkeltas į žemesnes pareigas, o Kultūros – nuo rugpjūčio vidurio, kai pasitraukė laikinasis vedėjas Valdemaras Puodžiūnas, o iš motinystės atostogų į darbą nutarė nebegrįžti Goda Giedraitytė.

„Abiejų konkursų procedūros yra pradėtos. Dokumentai išsiųsti Valstybės tarnybos departamentui, o šis dar nedavė leidimo skelbti konkursus, nes galbūt tinkamų darbuotojų yra valstybės tarnybos rezerve. Kai tik gausime leidimą, paskelbsime konkursą, nes skyriai tikrai jau per ilgai yra be vedėjų“, – teigė J. Simonavičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

alejo

čia , tikiuosi, komentaras buvo ir apie kitą savivaldos ponią, kuri labai mėgsta "tvarkyt" kultūrą

too klaipėdietis

labai teisingos Jūsų mintys, taip galvoja beveik visi kultūros žmonės, gaila, kad garsiai pasakyti viskop nesirįžta.

KLAIPEDIETIS

Ponas MOCKAU! Jeigu uzteks drasos,po to parasykite to darbo ypatumus. Manau,kad butu daugeliui miestieciu idomu.O laikinai einanciai savivaldybes adminictracijos direktores pareigas asmenybei,patariu paciai pasitraukti,nejaugi jus nesuprantate,kad jau senai praradote gyventoju pasitikejima.Nejaugi jus nesuprantate,kad nuo jusu jau bega bendradarbiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS