Uoste pastebėtas povandeninis laivas: retas svečias sukėlė miestiečių susidomėjimą | Diena.lt

UOSTE PASTEBĖTAS POVANDENINIS LAIVAS: RETAS SVEČIAS SUKĖLĖ MIESTIEČIŲ SUSIDOMĖJIMĄ

Pietinėje miesto dalyje, ties vadinamuoju Žvejybos uosto rajonu, miestiečius antradienio vakarą nustebino uosto akvatorijoje pasirodęs povandeninis laivas. Klaipėdiečiai socialiniame tinkle puolė diskutuoti, ar tai draugiškai nusiteikusios šalies karinis laivas pasirodė Klaipėdoje.

Tačiau kariškiai ramino, kad tai – NATO sąjungininkų, vokiečių povandeninis laivas, apsilankęs Klaipėdoje kartu su dar dviem Vokietijos kariniais laivais.

57 metrų ilgio svečią miestiečiai pastebėjo jau temstant, prieš prasidedant smarkiai liūčiai pajūryje.

Paaiškėjo, kad dėl gresiančio štormo „FGS U 32“ kodinį pavadinimą turintis laivas pajudėjo pro uosto vartus. Jis turėjo išplaukti 15 minučių po 21 valandos, tačiau Klaipėdą paliko apie 20 val.

Vėlyvą vakarą įsisiautėjusi audra nutraukė karines pratybas jūroje. Štormas atgal į uostą parginė net septynis kariškių laivus.

marinetraffic.com nuotr.

Karinių jūrų pajėgų vadas Giedrius Premeneckas patikino, kad „FGS U 32“ kartu su kitais dviem kariniais laivais užsuko tik logistiniais reikalais.

Uostamiestį aplankė vokiečių aprūpinimo laivas „Main“ ir priešmininis „Weilheim“ bei povandeninis „FGS U 32“, pastatytas 2005 m. Tai nedidelis laivas, kurio atsargos greitai išsenka, todėl jam būtina užsukti į sąjungininkų uostus.

Viešnagės metu Vokietijos karo laivų vadai su  mandagumo vizitu aplankė Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovybę.

fleetmon.com nuotr.

„Kartu atvyko aprūpinimo ir išminavimo laivai. Povandeninis buvo prišvartuotas ne Kruizinių laivų terminale dėl kruizinio laivo atplaukimo. Jų atvykimo tikslas – apsirūpinti atsargomis. O toliau vokiečių laivynas vyksta pagal savo planus. Jie pratybose nedalyvavo“, – patikino Karinių jūrų pajėgų vadas G.Premeneckas.

Pirmadienį Baltijos jūroje Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje prasidėjo kasmetės Baltijos šalių karo laivų eskadros „Baltron“ pratybos „Junginio mokymai 21“ ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės pratybos.

Prie lietuvių jungėsi ir kaimynai latviai su trimis Latvijos karinių jūrų pajėgų laivais – vadovavimo ir aprūpinimo „Varonis“, priešmininis „Imanta“ ir patrulinis „Jelgava“.

Vokiečių karinis povandeninis laivas ne pirmą kartą užsuka į Klaipėdą. Jis uostamiestyje jau svečiavosi šį birželį, o rugsėjį žada dar kartą užsukti pasipildyti atsargų.

GALERIJA

  • Uoste pastebėtas povandeninis laivas: retas svečias sukėlė miestiečių susidomėjimą
  • Uoste pastebėtas povandeninis laivas: retas svečias sukėlė miestiečių susidomėjimą
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Grigui

o tau jau seniai raudonoji tryda. Vis neiškenti neišlindes palot. Tik Putinas komunistai ir Putinas.;D) Kai turi tik vieną vingį smegenyse ir esi užkoduotas, tai belieka aklai seniui liandzbergynui bata laižyt ir komentaruose ant kitaip mastančiu šlykštynes pilti

Ddd

Kažkoks metalinis plaustas...

Les Patriotes

Tai Petrovas ir Bašarovas atvyko . Dabar visiems bus šakis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS