Už mėlynąją vėliavą – 10 tūkst. eurų | Diena.lt

UŽ MĖLYNĄJĄ VĖLIAVĄ – 10 TŪKST. EURŲ

  • 10

Uostamiestis ir šiemet sieks tarptautinio paplūdimio kokybės ženklo – mėlynosios vėliavos. Ją norima iškelti dviejuose paplūdimiuose – Smiltynės ir Melnragės.

Savivaldybės taryba apsisprendė dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje. Abu šie paplūdimiai mėlynosiomis vėliavomis buvo įvertinti ir pernai, o Smiltynės paplūdimys ja buvo apdovanotas ir 2017-aisiais.

Mėlynoji vėliava – ne tik paplūdimio kokybės ženklas ir reklama, siekiant pritraukti užsienio turistus, tai kartu ir pranešimas visiems lankytojams, kad jie paplūdimyje yra saugūs – čia budi gelbėtojai, tikrinama vandens kokybė.

Kad paplūdimiui būtų suteikta mėlynoji vėliava, jis turi atitikti keliamus reikalavimus aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo srityse. Ar jų laikomasi, griežtai tikrinama.

Jei nustatoma pažeidimų, vėliavą būtina nuleisti.

Dalyvavimas Mėlynosios vėliavos programoje Klaipėdai kainuos apie 10 tūkst. eurų.

Mėlynosios vėliavos programą vykdo Aplinkosauginio švietimo fondas. Lietuvoje šią programą koordinuoja visuomeninė organizacija "Lietuvos žaliųjų judėjimas".

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Se

Mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas. Nenustebčiau, jei ta vėliava kainuoja brangiau, nei išleidžiama paplūdimių infrasruktūrai.

Kaimyne

O dušai ir tualetai irgi bus,kaip Liepojoje,vos ne kas 100m.?

FM

Eilinė pinigų plovimo schema Visi mato, visi supranta, tik visiems dzin nes "vsio zakonno"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS