Užmojo suvienodinti uostamiesčio taksi neatsisako | Diena.lt

UŽMOJO SUVIENODINTI UOSTAMIESČIO TAKSI NEATSISAKO

Klaipėdos valdžia neišsižada planų vienodai nudažyti ar bent tam tikrais ženklais pažymėti miesto lengvuosius taksi. Tačiau tokių pokyčių reikės palaukti. Imtis numatytų veiksmų neleidžia šalies teisės aktai.

Mintis suvienodinti ne tik miesto autobusų, maršrutinių, bet ir lengvųjų taksi dizainą kilo prieš kelerius metus. Ta pačia spalva nudažytas viešasis miesto transportas jau rieda gatvėmis.

Pirmieji, apipavidalinti mėlynai, pasirodė autobusai, o šių metų balandį į gatves išvažiavo ir vienodi maršrutiniai taksi. Atkreipiamas dėmesys, kad su šių paslaugų teikėjais savivaldybė turi sutartis.

Transporto priemonių charakteristikos buvo nurodytos konkurso, kuris skelbtas pasibaigus senosioms sutartims, sąlygose.

Sudėtingesnė situacija su lengvaisiais taksi. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius buvo įpareigotas iki šių metų liepos parengti jų apipavidalinimo tvarką, tačiau tam nėra galimybių – neleidžia dabartiniai šalies teisės aktai.

"Šiuo metu rengiami Kelių transporto kodekso pakeitimai. Savo siūlymus teikėme ir mes. Lengvųjų automobilių taksi apipavidalinimo tvarkos parengimą siūlome atidėti, iki kol įsigalios Kelių transporto kodekso pakeitimai. Kada tai bus, neaišku", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Jis negalėjo pasakyti, kaip galėtų atrodyti mieste kursuojantys taksi. Dėl to diskutuojama su šios paslaugos teikėjų asociacija, kuri vienija didesnes įmones.

"Abejoju, kad mašinos bus perdažytos mėlynai. Gal užtektų kažkokio ženklo. Taksi yra laisvi rinkos dalyviai. Negalime jų įpareigoti imtis vienokių ar kitokių priemonių. Gal daugiau aiškumo bus, kai pasikeis teisės aktai", – komentavo vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

!!!

Tikrai reikia Tvarkos ir pasitikejimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS