V. Pranckietis: Klaipėda – Lietuvos transporto ir energetikos širdis | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: KLAIPĖDA – LIETUVOS TRANSPORTO IR ENERGETIKOS ŠIRDIS

  • 4

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, kalbėdamas apie Klaipėdos ir Klaipėdos uosto perspektyvą, pabrėžė, kad pertekliniai reikalavimai neturi stabdyti nei gyventojų, nei verslo interesų. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje vykusiame LR Seimo valdybos išvažiuojamajame posėdyje pristatyta Klaipėdos uosto veikla, jo vystymo perspektyvos bei energetikos klausimai.

„Klaipėda yra Lietuvos energetikos svarbi dalis, kuriai dėmesio skirti kasdien turime vis daugiau. Suprantame mūsų ekonomikos priklausomumą nuo energetikos, transporto sektoriaus. Pirmiausia, visgi, nuo transporto sektoriaus, nes vien šis sektorius – jūrų uostas, geležinkeliai, autotransportas ir kita – sukuria apie 12 proc. valstybės BVP,“ – sakė Seimo Pirmininkas V. Pranckietis. Anot jo, rūpesčiai, klausimai, kurie kyla čia, turi būti nuolat matomi.

„Tai tiesiog yra dalis mūsų veiklos, tai yra dalis Lietuvos, kuri mums rūpi visa vienodai. Taigi ir išvažiuojamajam posėdžiui pasirinkome uostamiestį, kuris yra Lietuvos transporto ir energetikos širdis“, - teigė V. Pranckietis.

Kalbėdamas apie atskirų įstatymų pakeitimų poreikį, Seimo Pirmininkas pabrėžė, kad pertekliniai reikalavimai neturi stabdyti nei žmonių, nei verslo interesų.

Seimo valdybos nariai išsamiai supažindinti su Klaipėdos uosto veikla, plėtros planais bei energetikos perspektyvomis.

„Labiausiai džiugina noras matyti penkiasdešimt metų į priekį. Uostas turėtų būti pavyzdys visiems, kaip reikia matyti ir planuoti ateitį“, – pabrėžė Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

Seimo valdybos nariai taip pat apsilankė SGD terminale bei Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.

GALERIJA

  • V. Pranckietis: Klaipėda – Lietuvos transporto ir energetikos širdis
  • V. Pranckietis: Klaipėda – Lietuvos transporto ir energetikos širdis
Uosto direkcijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

brainwashed

šikna prie jūros, širdis vilniuje

Ilythiiri

Kad jūrą turim valdžiažmogiai nepamirš - tam tikslui pasistatė rezervatus Melniaragėje, Giruliuose, Palangoje ir Neringoje ...

gal klaipeda

ir ekonomikos sirdis, o pranskietis tai ekonomikos maras...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS