Vadovauti uostamiesčio kultūrai – iš už marių | Diena.lt

VADOVAUTI UOSTAMIESČIO KULTŪRAI – IŠ UŽ MARIŲ

Uostamiesčio valdžios rūmuose visos vedėjų kėdės netrukus vėl bus užimtos – net devyni pretendentai siekia vadovauti Sporto ir kūno kultūros skyriui, o Kultūros skyriaus vedėju dirbs Narūnas Lendraitis, kurį pavyko parsivilioti iš Neringos savivaldybės.

Buvo paslaptinga

Uostamiesčio savivaldybė vis delsė skelbti konkursą išrinkti naują Kultūros skyriaus vedėją. Šis padalinys be vadovo yra nuo rugsėjo, nes iš darbo išėjo laikinai vedėju dirbęs Valdemaras Puodžiūnas, o Goda Giedraitytė į savo pareigas iš motinystės atostogų taip ir nebesugrįžo.

„Dabar svarstome variantą vedėją išrinkti be konkurso. Valstybės tarnybos įstatyme numatyta, kad valstybės tarnautoją į darbą galima priimti iš rezervo, išrenkant konkurse ar pekeliant iš kitų pareigų. Vieną šių variantų ir svarstome. Kai jau viskas bus aišku, tikrai nieko neslėpsime, o kol kas dar anksti kalbėti“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

„Klaipėdai“ pavyko išsiaiškinti, jog uostamiesčio Kultūros skyriaus vedėju dirbs 38 metų N. Lendraitis. Jis iki šiol buvo Neringos savivaldybės Kultūros skyriaus vadovas.

Neslėpė baimės

N.Lendraitis neslėpė, jog sprendimą dirbti Klaipėdoje priėmė sulaukęs pasiūlymo iš uostamiesčio savivaldybės vadovų.

„Atvirai pasakysiu, kad buvo visokių baimių. Tačiau įvertinau tai, kad jau šešerius metus gyvenu Klaipėdoje ir dirbti į Neringą važinėtis šiek tiek nepatogu. Be to, man, kaip ir kiekvienam, norisi iššūkių“, – teigė N.Lendraitis.

Jis Klaipėdos savivaldybėje turėtų pradėti dirbti po kelių savaičių. Neringos savivaldybėje N.Lendraitis dirbo 14 metų.

Pretenduoja ir E.Skarbalius

Po kelių savaičių paaiškės ir tai, kas vadovaus Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriui. Paskelbtame konkurse eiti vedėjo pareigas paraiškas dalyvauti pateikė net devyni pretendentai.

Dienraščio žiniomis, tarp jų yra Klaipėdos rajono tarybos narys Egidijus Skarbalius, Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus, paplūdimio kavinių verslą turintis Marius Junokas, Sporto tarybos narė Asta Dirgėlienė.

Anot Personalo skyriaus atstovų, konkursas turėtų vykti gruodžio 14 arba 21 d. Iki jo bus vertinami kandidatų pristatyti dokumentai ir į konkursą kviečiami tik tie, kurie atitiks keliamus reikalavimus.

Rūpinsis viešąja tvarka

Sporto ir kūno kultūros skyrius vadovo neturi nuo pavasario, kai Irenijus Zaleckis po valstybės tarnautojų kvalifikacijos vertinimo buvo perkeltas į žemesnes pareigas – paskirtas Viešosios tvarkos skyriaus vyresniuoju specialistu.

Tačiau naujajame darbe I.Zaleckis dar nedirbo nė dienos – turėjo nedarbingumo pažymėjimą, išėjo nemokamų atostogų.

Anot Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, I.Zaleckis po nemokamų atostogų į darbą turėtų ateiti gruodžio 10 d.

Valdininkas Klaipėdos savivaldybę padavė į teismą ir prašė panaikinti savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės įsakymą, kuriuo jis buvo perkeltas į žemesnes pareigas. Pirmosios instancijos teismas tokio I.Zaleckio prašymo nepatenkino.

Savivaldybės Teisės skyrius kol kas neturi duomenų, kad valdininkas tokį teismo sprendimą būtų apskundęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

O

tai ne meras valdo mietą, o Laužikienė? na***ja tada tie rinkimai?

mikė

niekada nebuvo į kult. vedėjo postus konkursų, o tik imitacijos. Šį sykį gerai bent jau tai, jog Laužikienė tiesiai šviesiai pasakė, kad vedėją pasirinko pati.

sveikinimsi

sveikinimai naujam vadovui, o Neringa neprapuls. Tuščios vietos nebūna ilgai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS