Vaikai bandė ledo storį | Diena.lt

VAIKAI BANDĖ LEDO STORĮ

Spustelėjęs šaltukas pamažu kausto miesto tvenkinius, o jų pakraščiuose susiformavęs ledas vilioja vaikus. Mamoms patariama mažiesiems klaipėdiečiams nuolat priminti, kad neliptų ant vos susidariusio, plono ledo.

Nepaisė pavojų

Viena klaipėdietė tikino jau vaikiusi pradinių klasių mokinius, kuriuos masino ant tvenkinio, esančio šalia Eduardo Balsio menų gimnazijos, susidaręs ledas.

"Vaikinukai buvo užlipę ant vos apšalusio tvenkinio krašto. Viena mergaitė berniukus įspėjo, kad artintis prie vandens be suaugusiųjų negalima, bet jie nekreipė dėmesio. Tik man surikus vaikai grįžo į krantą ir nuėjo į mokyklą", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė visoms mamoms patarė kasdien kartoti vaikams, kaip pavojinga lipti ant ledo, nors jis jiems ir atrodo tvirtas.

Paprastai vaikus ypač vilioja atrakcijos ant ledo. Jie neįvertina gresiančių pavojų.

Meteorologai prognozuoja, kad neigiama oro temperatūra pajūryje laikysis gerą savaitę. Numatoma, kad šeštadienį ir sekmadienį naktimis termometro stulpeliai nukris iki 7, o dienomis – iki 2 laipsnių šalčio.

Žvarba nesitrauks

Tačiau Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyresnioji specialistė Giedrė Andruškienė tvirtino, kad tokio šaltuko neužteks saugiam ledui ant tvenkinių susidaryti.

"Reikia, kad bent kelias paras išsilaikytų apie 10 laipsnių šalčio. Be to, numatoma, kad pirmadienį ir antradienį pūs stiprūs vėjai. Jie išdaužys ledą, jei jis sudarys. Tiesa, ši tikimybė maža", – tvirtino meteorologė.

Kiek pajūryje laikysis šaltukas, kol kas neaišku.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis informavo, kad pagal miesto tarybos patvirtintas taisykles ant užšalusių vandens telkinių galima lipti, kai ledo storis yra ne mažesnis nei 7 centimetrai. Tokia nuostata galioja ir žvejams, ir kitiems pramogautojams.

Ant ledo draudžiama lipti, jei šis nėra skaidrus, turi priemaišų, atlydžio metu. Taip pat tai daryti draudžiama nepilnamečiams be suaugusiųjų priežiūros.

Už pažeidimus gresia baudos

Ant užšalusių vandens telkinių negalima lipti apsvaigus nuo alkoholio, narkotikų. Draudžiama būnant ant jo vartoti ir svaigiuosius gėrimus ar panašias medžiagas. Nerekomenduojama ant ledo tamsiu paros metu eiti vienam.

"Tokie būtų pagrindiniai reikalavimai", – komentavo vedėjas.

Užšalus tvenkiniams, kontrolieriai rengia patikrinimus. Dažniausiai užfiksuojami įvairius pažeidimus darantys žvejai. Jie nepaiso ledo storio, būna apsvaigę nuo alkoholio.

Už saugaus elgesio ant ledo taisyklių nepaisymą gresia bauda nuo 16 iki 60 eurų. Pirmą kartą pažeidėjas atsipirktų sumokėjęs pusę minimalios baudos. Už pakartotinį pažeidimą sankcijos griežtesnės – bauda siekia nuo 60 iki 140 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

baba

vakar ir aš gainiojau mergaičiukes nuo ledo prie Balsio mokyklos,su pagaliais jos dar gulbes baide

Anonimas

kelis nubaudė ar kas nors žinote o kai užpakalį įmerkia tai net visos pagalbos plaukioja skraido ir laksto pakrantėmis ar susimoka už visa tai gyvybę ir sveikatą visų pirma reikia rūpintis ir saugotis pačiam

SUSIJUSIOS NAUJIENOS