Vairuotojų uostamiestyje laukia nepatogumai | Diena.lt

VAIRUOTOJŲ UOSTAMIESTYJE LAUKIA NEPATOGUMAI

Į vadinamąjį Sendvario žiedą jau netrukus vėl sugrįš statybininkai. Šįkart žadama užtrukti mėnesį.

Tilžės gatvės žiedinės sankryžos pietinėje dalyje kuriam laikui bus ribojamas eismas. To prireikė naujus lietaus nuotekų kolektorius tiesiantiems įmonės "Hidrostatyba" darbininkams.

Šis klausimas vakar buvo svarstomas Saugaus eismo komisijoje.

"Hidrostatybos" projektų vadovas Saulius Užkuras patikslino, kad uždaryti reikės ne visą Sendvario žiedą, o tik vieną jo arteriją.

"Esame išsiuntę eismo schemą kelių policijai suderinti, ką tik gavome pritarimą. Taip pat bendraujame su "Klaipėdos keleiviniu transportu", aptarėme judėjimo klausimą. Šiam darbui numatome keturias darbingas savaites, jei pateksime į kalėdinį laikotarpį, viena savaitė gali prisidėti", – aiškino S.Užkuras.

Kaip teigė viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis, eismo pokyčiams miesto autobusų vairuotojai yra pasirengę.

"Šis uždarymas yra kur kas mažiau probleminis, nes pagrindinis srautas važiuoja tiesiai ir į centrinę miesto dalį. Todėl didelių nemalonumų neturėtų sukelti", – svarstė jis.

"Jei viešajam transportui tinka, lengviesiems automobiliams irgi tinka, laiko terminas – nustatytas, tuomet duodame keturias savaites, įmonė praneša, kada pradeda, ir taip kontroliuojame, kad neužtruktų ilgiau", – siūlė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot uostamiesčio vicemero Artūro Šulco, laikas iki Kalėdų šiam eismo apribojimui yra palankus, nes "mokytojai streikuoja ir moksleivių iš rajono atvežama mažiau".

Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas turėjo kiek kitokią nuomonę. Jis įsitikinęs, kad darbus būtų galima atlikti ir per trumpesnį laikotarpį.

"Nemanau, kad keturios savaitės yra gerai, galima padaryti per dvi. Mėnesį ten kapstytis yra per daug", – nukirto K.Macijauskas.

S.Užkuras patikslino, kad bus tiesiami du po 30 metrų kolektoriai.

Saugaus eismo komisija nurodė dar kartą suderinti darbus su visomis suinteresuotomis pusėmis ir nedelsiant juos pradėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O kada nors

jų laukė patogumai?

Kostas

suda jei ten mala, normali imone dirbtu greiciau padarytu kapstosi kai smelyne sudamaliai,paasmdot saraskinus ir turekit, mirusi ta hidrostatyba

Vardenis

Šviesoforui - ne!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS