A. Vaitkus: ar Klaipėda liks užkonservuota dar keturiems metams? | Diena.lt

A. VAITKUS: AR KLAIPĖDA LIKS UŽKONSERVUOTA DAR KETURIEMS METAMS?

  • 82

Jau sekmadienį antrasis Klaipėdos miesto mero rinkimų turas. Pirmadienį bus aišku, kas ateinančius ketverius metus valdys miestą - pirmą kartą kandidatuojantis Arvydas Vaitkus ar esamas meras Vytautas Grubliauskas. Kalbiname A. Vaitkų miestiečiams aktualiais klausimais.

– Kodėl turėčiau balsuoti, jeigu vis tiek niekas nesikeičia? Tai yra dažnai girdimas klausimas, o ir Klaipėdos gyventojų aktyvumas savivaldos rinkimuose yra pats mažiausias Lietuvoje. Ką apie tai manote Jūs?

– Tai parodo miestiečių nusivylimą. Gyventojai yra praradę tikėjimą, kad miestas gali keistis ir būti kitoks. Mano manymu, šioje vietoje didelę įtaką tam turi esamos valdžios sprendimai ar netgi neveiklumas tam tikrose situacijose bei aiškios miesto vizijos nebuvimas. Susitikimuose su miestiečiais girdžiu labai daug problemų ir netgi jų pačių siūlomų tų problemų sprendimų būdų. Klaipėdiečiams trūksta dialogo su miesto valdžia, jie išmoko kovoti su savo problemomis patys  arba tiesiog prisitaikyti prie esamos situacijos. Nors taip būti neturėtų. Tai – miesto vadovo atsakomybė.

– Kodėl miestiečiai turėtų balsuoti būtent už jus? Ar jūs – savarankiškas lyderis?

– Mano savarankiškumas buvo pagrindinė sąlyga dėl kurios sutikau kandidatuoti į merus su valdančiąja politine jėga. Kaip esu ne kartą minėjęs, konservatoriai tokio savarankiškumo man nesiūlė, o tikslo būti tik reklaminės kampanijos veidu aš tikrai neturėjau. Kaip dabar matau - pasirinkau teisingai. Mat konservatoriai, kalbėję apie pokyčius Klaipėdoje, po pralaimėto pirmojo turo sudarė koaliciją su V. Grubliausko komitetu, kurį jie patys, kaip ir kitos komandos, kritikavo dėl neveiksnumo miesto valdyme.

– Ar įmanomi staigūs pokyčiai per 4 metus tokiame mieste kaip Klaipėda? Ką būtina keisti mieste?

– Per keturis metus įmanoma pakeisti Klaipėdą iš esmės. Sutvarkant miesto senamiestį, svarbiausias sankryžas ir gatves bei gyvenamųjų namų kvartalus, sureguliuojant transporto srautus ir atliekant kitus ne mažiau reikšmingus darbus. Turime gerus pavyzdžius tiek Kaune, tiek Vilniuje - kiek daug galima padaryti per keturis metus. Galima įgyvendinti daug naudingų projektų ne tik visam miestui, bet ir kiekvienam gyventojui atskirai. O ne kelis labai brangius ir abejotinos vertės projektus, kurie buvo padaryti dabartinės Klaipėdos miesto valdžios šeimininkavimo mieste laikotarpiu. Užsibrėžus aiškius tikslus ir nustačius priemones jiems pasiekti galime turėti mažesnes šildymo kainas, nemokamą miesto transportą senjorams, tikrai galime sumažinti eiles tiek poliklinikose, tiek ligoninėse. Žinoma, didelis dėmesys turi būti skiriamas ir daugiabučių kiemų tvarkymui, automobilių stovėjimo aikštelių stygiaus kiemuose sprendimui bei įvažiavimų į kiemus pralaidumo gerinimui. Rodos, kad šios problemos Klaipėdoje nėra sprendžiamos jau kelis dešimtmečius. Kaip gali dabartinė miesto valdžia teigti, kad rodo itin didelį dėmesį miestiečiams? Reiktų nepamiršti ir parkų bei kitų žalių erdvių atsodinimo klausimo. Tai yra darbai, nereikalaujantys dešimtmečių. Jau šiemet galima pradėti, o per ateinančius 2-3 metus miesto parkuose išaugtų keli šimtai žaliuojančių medžių.

Šiandien ypač opus socialinio sektoriaus darbuotojų ir mokytojų atlyginimų klausimas - taip pat yra savivaldos rankose. Miesto valdžia ne tik gali, bet ir privalo prisidėti prie šios problemos sprendimo, tačiau šiuo klausimu daroma mažai, daugiau - kalbama. Pinigų mano išvardintiems ir kitiems sprendimams tikrai galima rasti. Miestui reiktų atsisakyti pompastiškų ir labai brangių projektų. Pavyzdžiui - tramvajus Klaipėdoje, vien šio sprendimo studijai buvo išleisti šimtai tūkstančių eurų.

– Rinkėjams neduoda ramybės tai, kad jūs didesnį atlyginimą norite iškeisti į mažesnį. Ar galite pakomentuoti?

– Mano šeima aprūpinta, aš turiu namus, turiu santaupų. Taip, mero atlyginimas nėra įspūdingas, tačiau yra pakankamas, kad galėčiau išlaikyti savo šeimą. Jei klausiate, ar einu į šias pareigas dėl pinigų? Tikrai taip nėra. Mano asmeninės vertybės niekada nebuvo matuojamos pinigais. Jeigu būtų kitaip, nebūčiau pasirinkęs darbo viešajame sektoriuje. Šiandien savo sukauptą patirtį ir tai, ką gavau iš gyvenimo noriu atiduoti savo gimtajam miestui. Žinau, kad šis miestas gali daug daugiau ir turiu viziją kaip tai padaryti. Mes tikrai galime gyventi tokiame mieste, kurio pavydėtų ne tik vilniečiai, bet ir kaimyninių šalių gyventojai. Norisi palikti ryškią žymę gimtojo miesto istorijoje ir neleisti jam toliau tuštėti ir nykti.

Miesto ateitis yra kiekvieno iš mūsų rankose. Pokyčiai mieste prasidės tik tuo atveju, jei kiekvienas iš mūsų stengsis dėl to ir atiduos savo balsą už miesto ateitį.

Politinė reklama apmokėta iš LVŽS rinkiminės sąskaitos. Užs. 1674114

Rašyti komentarą
Komentarai (82)

zelemunčikas

Visa giminė(apie 50 balsuotojų) prieš bet kurį prisišliejusį prie žemgrobio komsomolcą.

tikra klaipėdietė

..gudrus valstiečių blizgutis.apkvailint klaipėdiečius,ne visi,kaip tos šarkos mesis ant tos blizgės..

Klaipėdis

Mes balsuosime už Arvydą Vaitkų- tvarkingą, protingą, valdingą ir darbštų žmogų. Jo, priešingai nei priešininko, neslegia alkoholiko, paleistuvio, pigaus tauškalo praeitis. Vytautas, prisiminęs vaikystę, galėtų prisiminti ir vėlesnius laikus- apie daugiadienes pijokystes, dar net ir Seimo nariu būnant anekdotai apie jį sklido. Kodėl nutylima šis tikrasis Vytauto veidas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS