A. Vaitkus sako, kad nei jis, nei komanda EP rinkimuose nedalyvaus | Diena.lt

A. VAITKUS SAKO, KAD NEI JIS, NEI KOMANDA EP RINKIMUOSE NEDALYVAUS

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sako neketinantis registruoti komiteto ir kelti kandidatūros Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

„Nedalyvausime jokiuose rinkimuose“, – BNS sakė meras.

„Rinkiminiai metai mums įdomūs tiek, kad Lietuvos politinė dalis, bet į rinkimus neisime“, – teigė A. Vaitkus.

Anot jo, toks buvo komandos sprendimas, kuri atėjo dirbti miestui.

„Aš turbūt ne kartą minėjau, kad turėjau labai rimtų pasiūlymų iš labai stambių kompanijų Europos lygio, bet aš pasirinkau Klaipėdą ir mūsų žmonės taip pat. Du tokie požiūriai buvo šiam etape – nepretenduoti ir neišeiti iš komandos siekiant nacionalinio parlamento, Europos Parlamento ar kažkokių kitų galimų pozicijų, bet dirbti Klaipėdai, klaipėdiečiams“, – teigė A. Vaitkus.

Nedalyvausime jokiuose rinkimuose.

Meras, dirbantis koalicijoje su parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio bendražygiais, taip pat patvirtino neketinantis remti naujos R. Žemaitaičio partijos „Nemuno aušra“ kitų metų rinkimuose ir nėra sulaukęs tokio prašymo.

„Iki šios minutės – tikrai ne, labai atvirai, labai tiesiai galiu atsakyti“, – žurnalistams šią savaitę sakė meras.

Koaliciją kartu su A. Vaitkaus komitetu „Ištikimi Klaipėdai“ sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, partija „Laisvė ir teisingumas“ bei Lietuvos socialdemokratų partija.

Anksčiau R. Žemaitaitis priklausė „Laisvei ir teisingumui“, tačiau po viešų antisemitinių pasisakymų politikas narystės partijoje neteko. Su šios partijos sąrašu į Klaipėdos taryba išrinkti septyni politikai, taip pat vicemere deleguota Lina Šukytė- Korsakė, dalis jų BNS patvirtino svarstantys tęsti politinę karjerą su „Nemuno aušra“.

Sprendimą dėl kandidatų į EP sąrašo registravimo rinkimuose Vyriausioji rinkimų komisija priims iki gegužės 9 dienos, jų duomenis visuomenei savo svetainėje atvers iki gegužės 10 dienos.

Lietuvoje 2024 metų rinkimai į EP vyks birželio 9 dieną, bus renkama 11 jo narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

>>

Vargšas..tu nors apsispresk kas esi Rasa ar... tikrai keista, bet matyt pirmiausia tau reikalinga psichologo pagalba, kuri pades tau apsispresti kas tu toks, geriau tu proteguok Laisves partija, ji tokius tuoleruoja

Nevykėliui , dalinančiam patarimus Rasai ,

O pats ką siūlai ? Ne lozungą -plakatą ? Sėdėk tyliai, protingesnis atrodysi .

> Rasa

Oi oi oi...tiesiog ašaros tvenkiasi akyse, toks atsidavimas tikrai ne prieš gera ,tai gal jau šluota nusipirkai ir po Kaledu eisi gatviu šluot su plakatu" Aš tiesiog myliu Mera", nors šitaip irodyk kad myli miesto Taryba ir Mera, o tai žodziai ir lozungu rašymas yra tik tarybinis palikimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS