A. Vaitkus teigia sulaukęs ne vieno darbo pasiūlymo | Diena.lt

A. VAITKUS TEIGIA SULAUKĘS NE VIENO DARBO PASIŪLYMO

  • 16

Pirmadienį iš Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovo posto atleistas Arvydas Vaitkus sako gavęs jau ne vieną darbo pasiūlymą, tačiau kol kas ketina susitelkti į uosto darbų perdavimą.

„Pasiūlymų, mano didžiai nuostabai, yra ne vienas, tiesiog reikia šiandien perduoti darbus, įmonė negali sustoti jokiu būdu. Tai yra labai svarbi įmonė Lietuvos ekonomikai (...), šiai dienai, šiai valandai labiau rūpi, kad įmonė nesustotų ir dirbtų įprastiniu ritmu“, – antradienį žurnalistams Klaipėdoje sakė A. Vaitkus.

Paklaustas, ar sutiktų vadovauti kitai valstybės įmonei, kaip užsiminė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, A. Vaitkus teigė, kad pirmiausia reikia gauti pasiūlymą, jį konkretizuoti, ir tada svarstyti.

Jis taip pat sakė kol kas nesvarstantis galimybės atsakyti Klaipėdos savivaldybės tarybos nario mandato.

„Šiuo metu tikrai ne“, – sakė A. Vaitkus.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pirmadienį atleido A. Vaitkų, kilus abejonių, ar šiame poste jis galėtų likti nešališkas įmonių, kurių paramos sulaukė mero ir savivaldos rinkimuose, atžvilgiu.

A. Vaitkus pakartojo ketinantis teismui skųsti R. Masiulio sprendimą. Jis sakė, kad į teismą kreipsis, kai perduos darbus uosto direkcijoje jį pavaduojančiam asmeniui.

Pirmadienis buvo paskutinė A. Vaitkaus darbo diena, jį laikinai pavaduoja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Dėl A. Vaitkaus elgesio tyrimą pradėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), ji išvadą turėtų paskelbti vėliausiai iki gegužės 20 dienos. Jei būtų pripažinta, jog A. Vaitkus pažeidė Viešų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, vienerius arba trejus metus, priklausomai nuo pažeidimo, jis negalėtų būti skiriamas ar renkamas į aukštesnes pareigas.

Be to, pagal kitą įstatymo straipsnį 1 metus A. Vaitkus negalės dirbti uosto įmonėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Įdomu kiek pasiūlymų

būtų sulaukęs Grubliauskas ? )

verslininkas

as jo i darba nepriimciau,net jeigu jis man moketu uz 'darba',o ne as jam ,plevesa jis o ne 'darbuotojas'.

Jo

Ne nu yra visokių ARGO---- Karbausko, Maža ka traktoristo reikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS