Vilkikai tebekelia galvos skausmą | Diena.lt

VILKIKAI TEBEKELIA GALVOS SKAUSMĄ

Miesto valdžios atstovai toliau suka galvas, ką daryti su sunkiasvoriu transportu. Kadangi nei mieste, nei jo pašonėje nėra vilkikams skirtų aikštelių, šios transporto priemonės stovi gatvėse, prekybos centrų, arenos ar kitose didesnėse aikštelėse.

Pėstieji jaučiasi nesaugūs

Paskutinio miesto Saugaus eismo komisijos posėdžio metu sunkiasvoriam transportui uždrausta stovėti Lypkių gatvės dalyje, kuri taps Statybininkų prospekto tęsiniu.

Tokį prašymą specialistams pateikė gyventojai. Jie skundėsi, kad Lypkių gatvės dalyje vakarais stovi daug krovininių automobilių. Pėstieji, kurie eina nuo Laisvosios ekonominės zonos, turi laviruoti tarp vilkikų ir dar saugotis gatve judančių lengvųjų mašinų.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė atkreipė dėmesį, kad gatvė yra gana siaura – 6–7 m pločio. Joje nėra šaligatvių.

"Pavojinga, kai pėstieji turi laviruoti ir tarp stovinčių krovininių automobilių, ir tarp važiuojančių mašinų. Siūlome uždrausti stovėti sunkiasvoriam transportui abiejose šios Lypkių gatvės dalies pusėse", – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Užima lankytojų vietas

Tokiam siūlymui pritarė ir policijos pareigūnai. Jie pastebėjo, kad šioje Lypkių gatvės dalyje nėra ne tik šaligatvių, bet ir apšvietimo.

"Gatvė yra skirta važiuoti, o ne joje stovėti. Vilkikų vairuotojai rado nišą. Tačiau sunkiasvoris transportas nelabai ir turi vietos, kur stovėti mieste", – tvirtino Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

V.Paukštė atkreipė dėmesį, kad vilkikai stovi ir kai kurių prekybos centrų, "Švyturio" arenos aikštelėse. Sunkiasvorės transporto priemonės paliekamos erdvėse, skirtose lengvosioms mašinoms.

"Įstaigų lankytojams nebelieka vietos pastatyti automobilių. Siūlyčiau uždrausti vilkikams įvažiuoti į arenos aikštelę", – sakė vyriausiasis specialistas.

Reikia nukreipiamųjų ženklų

Tačiau Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė pabrėžė, kad pirmiausia būtina išspręsti klausimą, kur vilkikai galėtų stovėti legaliai.

"Esmė, kad nei mieste, nei šio pašonėje nėra vietos, kur sunkiasvoris transportas gali būti paliekamas. Apie tai kalbėjome darbo grupės, kuri sudaryta Baltijos prospekto problemoms spręsti, pasitarime. Tad nieko nuostabaus, kad vilkikų vairuotojai ieško, kur galėtų stovėti. Šis klausimas kol kas lieka atviras", – komentavo vicemerė.

Anot jos, atsiradus vietų vilkikams palikti, turėtų būti įrengti ir informaciniai ženklai, kur šie taškai yra, kaip juos pasiekti.

"Kalbėjome, kad dabar vilkikai galėtų stovėti Kairių gatvėje, kuri dabar tapo laisvesnė. Reikėtų įrengti nukreipiamuosius ženklus. Uosto krova kasmet didėja, tad natūralu, kad atsiranda vilkikų stovėjimo problemų ir jas reikia spręsti", – tvirtino vicemerė.

Saugaus eismo komisija pritarė, kad sunkiasvoriam transportui būtų uždraustas stovėti Lypkių gatvės dalyje. Taip pat pabrėžė, kad reikia diskutuoti su uosto, krovos kompanijų atstovais dėl informacinių ženklų įkurdinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Sigitas

Per tuos vilkikus greit neturėsime statybininkų gatvės ir Baltijos prospekto,baisu kas dedasi.

vairuotojas

Jūs supraskite ir tų vilkikų padėtį. Dirbti reikia o mašinoms ne tik eismas visur uždraustas ,bet ir pastatyti jos niekur negalima.O juk žmonės nori ir pavalgyti nueiti ir nusipirkti šio bei to.Galų gale užsukti į tualetą .

Kada

parazitai atidarysite Klaipėdos pietinio aplikkelio statybą?Ar ilgai dar pinigus karuselėje suksit?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS