VTEK: VDA Klaipėdos fakulteto dekanas pažeidė įstatymą | Diena.lt

VTEK: VDA KLAIPĖDOS FAKULTETO DEKANAS PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

  • 1

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos dekanas Alvydas Klimas nedeklaravo privačių interesų ir taip pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Papildomai buvo aiškintasi, ar A. Klimas nepriiminėjo sprendimų dėl fakultete praktinio mokymo specialistu dirbusio savo sūnaus tarnybos eigos.

VTEK atliko tyrimą dėl VDA Klaipėdos fakulteto dekano Alvydo Klimo - buvo aiškinamasi, ar nebuvo pažeistos privačių interesų deklaravimą reglamentuojančios įstatymo nuostatos.

A. Klimas posėdyje sakė, kad nedeklaravo privačių interesų, „nes neturėjo pakankamos informacijos“.

Pasak A. Klimo, sūnų priėmė dėl to, kad tai buvo geriausias kandidatas, bei reikėjo atsižvelgti, kas geriausia studentams. „Baigė Škotijoje vieną geresnių universitetų, reikėjo specialisto grafinio dizaino studentams, judančio dizaino grafikos specialisto. Jo kompetencijos man nekėlė jokių abejonių“, - teigė A. Klimas.

VTEK vienbalsiai nusprendė, kad A. Klimas nedeklaravo privačių interesų ir taip pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, o dėl sūnaus tyrimą nutraukė dėl nepakankamų duomenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vaje

Koks nususęs tos akademijos įėjimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS