Vyriausybė pritarė Klaipėdos pietinio aplinkkelio projekto planavimui | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ KLAIPĖDOS PIETINIO APLINKKELIO PROJEKTO PLANAVIMUI

  • 3

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė Klaipėdos pietinio aplinkkelio projekto planavimui.

Kaip skelbia Susisiekimo ministerija, pietinis aplinkkelis – svarbi ne tik uosto, bet ir miesto jungtis, turinti didelę įtaką karinio mobilumo kontekste. Jis sujungs Klaipėdos miesto gatvių tinklą ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritoriją su valstybinės reikšmės keliu Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, o per jį – ir su kitais transeuropinio tinklo keliais.

Klaipėdos pietinio aplinkkelio 6,8 km ilgio kelio ruožas patenka į Rytų–Vakarų transporto koridoriaus Lietuvoje ruožų sąrašą ir priskiriamas ypatingos valstybinės svarbos projektui.

Inžinerinės infrastruktūros vystymo plane bus numatytas inžinerinės infrastruktūros objektų išdėstymas, jų bei gretimų teritorijų naudojimo ir apsaugos priemonės.

Klaipėdos pietinio aplinkkelio statybos projektui įgyvendinti ketinama pasitelkti viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) modelį. Šiuo metu AB ,,Via Lietuva“ atlieka parengiamuosius darbus, pradėtos konsultacijos su rinkos dalyviais dėl galimybių parengti investicijų projektą.

Sprendimas dėl šio projekto įgyvendinimo VPSP būdu būtų priimtas tik parengus investicijų projektą, kuriame galimos alternatyvos būtų įvertintos ir pagrįstos remiantis Centrinės projektų valdymo agentūros nustatytais analizės metodais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ona

Jūrininkų pr. irgi pasidarė kaip autostrada.

Anonimas

Ir po to uzdrausti tuom ebanom furom lakstyt po miesta

Ufa

Juk buvo suplanuotos aplinkelis ,kad furos patektu i Mukrano prieplauka ,bet liberalams netiko ,paleido furas per miesta ...o dabar jau aplinkelis ,kam ta sud...minke tiek metu. ,darykite ir kuo greiciau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS