Žiema ateis po viduržiemio | Diena.lt

ŽIEMA ATEIS PO VIDURŽIEMIO

Po gana ramaus oro šį savaitgalį, Klaipėdoje laukiama itin audringos kitos savaitės pradžios, kurią vainikuos stiprus vėjas, gausūs krituliai ir teigiama oro temperatūra. Anot sinoptikų, žiema į pajūrį ateis po viduržiemio.

Šiandien pūs 7–12 m/s šiaurės vakarų, vakarų vėjai. Sekmadienį vėjas kiek nurims. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kritulių nebus. Oro temperatūra naktį sieks nuo nulio iki 2 laipsnių šilumos, dieną bus 0–3 laipsniai.

Sekmadienio naktį vėjas pasisuks iš pietvakarių ir kiek susilpnės, kris nedidelis sniegas. Kritulių sulauksime ir sekmadienio dieną. Temperatūra sekmadienio naktį bus apie nulį, dieną – 1–3 laipsniai šilumos.

Pirmadienio naktį vėjas išliks toks pat, o dieną jau pasisuks iš šiaurės vakarų ir gerokai sustiprės, gūsiais sieks 20–25 m/s. Toks vėjas išliks ir pirmadienio dieną. Kils pūga, nors oro temperatūra laikysis apie 1–3 laipsnius šilumos.

Antradienį vėjas kiek susilpnės, bet vis tiek išliks labai gūsingas ir sieks 15–20 m/s, naktį prasidės krituliai, dieną jų taip pat sulauksime, temperatūra dieną sieks apie nulį laipsnių.

Trečiadienio naktį vėjas dar išliks stiprokas, pūs 15 m/s greičiu, dieną ims silpti. Iš antradienio į trečiadienio naktį laukiama itin smarkaus lietaus. Oro temperatūra bus apie nulį, dieną 2–4 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį vėl stiprės vakarų ir pietvakarių vėjas, pūsiantis 15–20 m/s greičiu, dieną jis pasisuks iš vakarų ir šiaurės vakarų, išliks gūsingas. Tiek dieną, tiek naktį laukiama kritulių, temperatūra bus teigiama, dieną – 2–4 laipsniai aukščiau nulio. Panašus oras prognozuojamas ir kitą penktadienį.

Tikroji žiema į pajūrį turėtų ateiti kitą šeštadienį, sausio 19-ąją, naktimis tada atšals iki septynių laipsnių, dienomis termometro stulpelis rodys 3 laipsnius žemiau nulio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS