Anūkas laidavo už 81 metų močiutę, kuri vairavo neblaivi | Diena.lt

ANŪKAS LAIDAVO UŽ 81 METŲ MOČIUTĘ, KURI VAIRAVO NEBLAIVI

  • 13

Neblaivią vairavusią 81 metų Klaipėdos rajono gyventoją teismas perdavė anūko žinion. Jai metams atimta teisė vairuoti.

Aleksandra Tamara Zubernienė buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn už vairavimą išgėrus. Ji yra viena vyriausių taip prasikaltusių Lietuvoje asmenų.

Rugpjūtį neblaivi senolė Gargžduose, aikštelėje prie prekybos centro, sukėlė avariją.

Nukentėjusysis nurodė, kad važiuodamas atbulomis "Opel Vectra" kelis kartus trenkėsi į jo mašinos priekį, nuvažiavo tolyn ir sustojo stovėjimo vietoje.

Patikrinus "Opel" vairuotoją alkoholio matuokliu, nustatytas vidutinis girtumas – 1,81 promilės alkoholio.

Teisme moteris apgailestavo dėl savo poelgio, nuoširdžiai pripažino nusikaltimo padarymo aplinkybes.

A.T.Zubernienė pasakojo, kad įvykio dieną ji atvyko į Gargžduose esantį prekybos centrą ir susitiko iš matymo pažįstamą moterį, su ja išgėrė tris gurkšnius alaus ir nusprendė neiti į parduotuvę, o važiuoti namo.

Ji visai nesijautė apsvaigusi, todėl pagalvojo, kad gali vairuoti.

Pensininkė nuėjo prie savo mašinos, sėdo prie vairo ir staiga pajuto, jog į kažką atsitrenkė. Kai išlipo pažiūrėti, kas atsitiko, pamatė, kad apgadino kito automobilio priekinį žibintą.

Į teismą atvykęs laiduotojas anūkas pasakojo kalbėjęs su senele apie alkoholio ir vairavimo nesuderinamumą. Jis pats nėra teistas ar baustas administracine tvarka, kritiškai vertina močiutės elgesį ir yra tikras, kad daugiau tai nepasikartos.

"Teismas konstatuoja, kad kaltinamosios perdavimas pagal laidavimą vietoj baudžiamosios atsakomybės šiuo atveju gali būti tinkama ir pakankama poveikio priemonė", – rašoma teismo nuosprendyje.

Atsižvelgta, kad laiduotojas dirba, yra puikiai charakterizuojamas, turi nuolatinę gyvenamąją vietą ir nelinkęs pažeidinėti visuomenės elgesio taisyklių.

"Visa tai suteikia pagrindo teismo išvadai, kad pirmą kartą taip šiurkščiai suklydusi teisiamoji nebevykdys naujų nusikalstamų veikų ir atleidus ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą", – paskelbė teismas.

Iš A.T.Zubernienės automobilis nekonfiskuojamas – ji pareiškė, kad mašiną parduos arba perleis giminėms, daugiau vairuoti ji nebeketina. Teisę vairuoti moteris buvo įgijusi 1982 m.

"Šiuo atveju kaltinamoji nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiama, teismui tikintis, kad ir be bausmės paskyrimo ji daugiau nenusikals, todėl ir jos materialinę padėtį bloginančios baudžiamojo poveikio priemonės taikymas nėra būtinas", – konstatavo teismas.

Pensininkei reikės sumokėti 84 eurus Klaipėdos policijai už jos automobilio transportavimą ir saugojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

zelemunčikas

Jeigu dar įkala,gali ir picas išvežioti.

Liuka

Miela Aleksandra, esate nuostabi, sauni ir sveika moteris, tik isgerusi daugiau nevaziuokite, dziaugiuosi anuko poelgiu, dideles Jums sveikatos ir meiles gyvenimui.

tai kad

kurie teisinasi beveik visi alei vienas sako: isgeriau buteli alaus. Cia pora gurksniu:) jau nauja istorija:)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS