Apeliacinis teismas medikę pripažino kalta neteisėtų skiepų byloje | Diena.lt

APELIACINIS TEISMAS MEDIKĘ PRIPAŽINO KALTA NETEISĖTŲ SKIEPŲ BYLOJE

  • 7

Lietuvos apeliacinis teismas neteisėtų skiepų byloje pripažino Margaritą Jadvygą Malukienę kalta ir skyrė jai laisvės atėmimo bausmę su atidėjimu.

Kaip trečiadienį pranešė teismas, teisėjų kolegija nuteistajai paskyrė galutinę subendrintą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams, ir 7,5 tūkst. eurų dydžio baudą.

Taip pat jai paskirta baudžiamojo poveikio priemonė: per vienerius metus atlyginti turtinę ir neturtinę žalą nukentėjusiosioms.

Šioje byloje dviems nukentėjusiosioms priteista 258 ir 5 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. 

Neteisėtų skiepų byloje vasario 27 dieną Klaipėdos apygardos teismas buvusią medikę epidemiologę ir jos įmonę „Imunoprofilaktikos tarnyba“ pripažino kaltais dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine, profesine neteisėtai teikiant skiepijimo paslaugas.

Tačiau M. J. Malukienė buvo išteisinta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Apeliacinis teismas šią nuosprendžio dalį panaikino.

M. J. Malukienė ir jos vadovaujama bendrovė „Imunoprofilaktikos tarnyba“ buvo teisiamos, nes neturėdamos licencijos, suteikiančios teisę teikti bendruomenės slaugos ir šeimos medicinos paslaugas bei neturėdamos šias paslaugas teikiančių asmens sveikatos priežiūros specialistų, nuo 2010-ųjų sausio iki 2015 metų kovo pabaigos teikė skiepijimo paslaugas ir už tai gavo daugiau kaip pusę milijono eurų.

Klaipėdos teismas buvusiai medikei ir jos įmonei teismas skyrė po beveik 19 tūkstančių eurų baudas. Teismas taip pat konfiskavo daugiau nei pusę milijono eurų. Įtariama, kad šie pinigai gauti neteisėtai teikiant skiepijimo paslaugas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vytautas L.

Nepuldinėkit kaip kokie šakalai gydytojos.Ne kartą skiepijausi pas daktarę Malūkienę ir visada viskas buvo tvarkingai ir teisingai.

dolerys

as turedamas pakankamai proto ir pinigu-vaziuoju skiepu i deutschland!Matyt su siais dalykais kai kam striuka!!

...

Ir kas gali paneigt kad taip mes ir nuo gripo 'skiepijami'.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS