„Akropolio“ apsaugininko žudikas: ateis rusai, jus visus pakabins! | Diena.lt

„AKROPOLIO“ APSAUGININKO ŽUDIKAS: ATEIS RUSAI, JUS VISUS PAKABINS!

Tarnybines pareigas einančio apsaugininko nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti kitą apsaugos darbuotoją kaltintas klaipėdietis Maksim Orlovskij pripažintas kaltu. Jis pasiųstas už grotų 17-ai metų. Vedamas iš teismo salės nuteistasis šūktelėjo būriui žurnalistų ir nužudytojo šeimai: „Ateis rusai, jus visus pakabins!“.

Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo neeilinę bylą - 30-metis nedirbantis, neteistas klaipėdietis nužudė prekybos centro apsaugos darbuotoją ir pasikėsino tą patį padaryti kitam. Savigynos versija teismas nepatikėjo.

Išgirdęs, kiek metų turės kalėti, M.Orlovskis atsisėdo ir iki pat posėdžio pabaigos sėdėjo nunarinęs galvą.

Paklaustas, ar suprato nuosprendį, jaunas vyras perklausė, kiek metų jam „davė“ teisėjas. Išgirdęs skaičių jis tarstelėjo: „Gerai. Neskųsiu“.

Teisėjų kolegijos skirtoji bausmė yra mažesnė nei įstatymo numatytas vidurkis už tokius nusikaltimus.

Kalbėdamas apie kaltę teisiamasis apgailestavo, kad jam po ranka pasitaikė jaunas apsaugininkas Rosvaldas Poška, kuris jam nieko blogo nepadarė, o ne stambaus sudėjimo jo kolega.

Prieš skelbiant nuosprendį M.Orlovskis postringavo, esą jį užpuolęs apsaugininkas Andrejus Troščenka anksčiau dirbo policijoje ir iš tarnybos buvo išmestas už smurtą prieš žmones.

Teisėjų kolegijos įsitikinimu, sukčiaujantį M.Orlovskį už savitarnos kasos sulaikęs A.Troščenka nenaudojo prieš smulkaus sudėjimo įtariamąjį smurto. Jis pamatė, kad atvestas į apsaugos patalpas vyras ketina išeiti ir pastūmė jį atgal. Grumtynių būta, bet teisėjai nepatikėjo, kad sulaikytojo gyvybei ar sveikatai buvo kilusi grėsmė ir todėl jis buvo priverstas gintis.

Nors vaizdo kameros užfiksavo, kaip apie 140 kilogramų sveriantis A.Troščenka stumdė ir mušė sulaikytąjį, matyt, smūgiai nebuvo labai stiprūs, nes po dienos teismo medicinos ekspertas ant M.Orlovskio kūno smūgių pėdsakų neaptiko.

Sausio 5-ąją „Akropolio“ „Maksimoje“ prie savitarnos kasų M.Orlovskis pasvėrė mandarinus, o sumokėjo už svogūnus. Skirtumas tarp šių prekių sudarė mažiau nei pusantro euro.

Jaunas vyras į parduotuvę atėjo su statybiniu peiliu kišenėje. Būtent šis faktas stebino ir labiausiai trikdė ne tik pareigūnus, tyrusius bylą, bet ir aktyviai nusikaltimą komentavusią Klaipėdos bendruomenę.

Tarnybinėse apsaugininkų patalpose įrengtos vaizdo kameros užfiksavo, kaip tarp stambaus stoto, buvusio boksininko A.Troščenkos ir smulkaus M.Orlovskio įvyko grumtynės. R.Poška atskubėjo, kai jo kolega sulaikytąjį jau buvo nustūmęs į kambario gilumą. Vaikinas atnešė antrankius ir bandė juos užsegti M.Orlovskiui, tuo metu jo kolega truputį atsitraukė.

Būtent tada sulaikytasis iš kišenės išsitraukė peilį ir pradėjo juo švaistytis. Jis suprato, kad itin aštrus peilis gali ne tik sužaloti, bet ir nužudyti žmogų. R.Poškai miego arterija perrėžta, kai jis vijosi beišsprūstantį iš kambario M.Orlovskį.

Prokuroras siūlė kaltinamajam skirti 18 metų nelaisvės. Jį gynęs advokatas tikino, jog M.Orlovskis gynėsi todėl turėtų būti išteisintas, ar bent teisiamas už netyčinę žmogžudystę.

Nukentėjusieji pareiškė ieškinius, prašydami atlyginti šimtais tūkstančių eurų įvertintą neturtinę žalą.

Pastaruoju metu įsitvirtina teismų praktika nužudymo bylose artimiausių giminaičių patirtas kančias vertinti ne didesne nei 30 tūkst. eurų suma. Todėl R.Poškos mamai ir tėvui taip pat iš kaltininko priteista po 30 tūkst. eurų, vaikino jaunesniajam broliui – 15 tūkst. eurų, o sužadėtinei – 10 tūkst. eurų.

A.Troščenkai, į kurio gyvybę buvo pasikėsinta, kaltininkas taip pat turėtų atlyginti 10 tūkst. eurų įvertintą neturtinę žalą.

Po to, kai išvedamas iš teismo salės M.Orlovskis metė neapykantos kupiną frazę, R.Poškos mama neišlaikė. Moteris prisipažino, kad nusideda savo gyvenimo principams, bet nuteistajam linki to paties, ką padarė jos sūnui.

Moteris neslėpė, kad visų pirmiausiai vaiką formuoja jo šeima, tad kaltų nereikėtų ieškoti kažkur kitur. „Jeigu žmogus jaučia meilę, turi būrį artimųjų ir draugų, jis neglaus prie savęs peilio“, – kalbėjo vis dar praradimo skausmą sunkiai išgyvenanti moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (86)

Linkevicius

Tiesa p. Dalia pasake: Rusai puola! Jau pradejo. Achtung!

to ,visu pirma doras zmogus niekada nesinesa peilio su savim

Lietuviai-"statbyninkai" daznai uzeina su.. peiliajs ant dirzo..i MaXima nusipirk sau ir kefiro ir bulkuciu ir.. alaus !! Kaip dabar buti su Jusu teziso-"visu pirma doras zmogus niekada nesinesa peilio su savim i prekybos centra"??:)

klausyk

ko jus ruai taip rasot,,,apsimetat angelais,,,,,visu pirma doras zmogus niekada nesinesa peilio su savim i prekybos centra,,,antra kas mus rusais gazdina,,,,, o pries DIEVAmes visi lygus ,,,,jus patys parodot kas neapikanta turi ant zmoniu,,,,,lazda turi du galus brangieji ,,,,,,,ko linkite kitiems patys pajusite savo likimu,,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS