B. Vyšniauskas neigia kaltinimus dėl dopingo platinimo | Diena.lt

B. VYŠNIAUSKAS NEIGIA KALTINIMUS DĖL DOPINGO PLATINIMO

  • 6

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir kelių garsių šalies atletų treneris Bronislovas Vyšniauskas neigia kaltinimus dopingo platinimu.

„Su manimi nori susidoroti. Kito paaiškinimo neturiu. Niekam jokio dopingo niekada nedaviau ir neplatinau, net atvirkščiai - visada savo auklėtiniams kartojau, kad nieko neleistino negalima vartoti“, – vėlų penktadienio vakarą Sunkiosios atletikos federacijos išplatintame pranešime teigia B. Vyšniauskas.

B. Vyšniauskas ketvirtadienį buvo sulaikytas policijos ir uždarytas į areštinę.

„Pas jį namuose buvo atliktos kratos, pareikšti įtarimai, bet jis jau yra paleistas“, – portalui 15min.lt penktadienį vakare sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

B. Vyšniauskas laikomas Lietuvos sunkios atletikos tėvu, tačiau jo auklėtiniai turėjo daug bėdų dėl dopingo.

Jo sūnus, keturių olimpinių žaidynių dalyvis Ramūnas Vyšniauskas per karjerą du kartus buvo diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilas.

Tarptautinė Sunkiosios atletikos federacija sausį pranešė, kad pasaulio vicečempionas bei olimpinis prizininkas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis įkliuvo dėl dopingo. Jį treniruoja B. Vyšniauskas.

Lietuvos sunkiaatlečio dopingo testas per pernai metų pasaulio čempionatą Jungtinėse Valstijose, kur jis laimėjo sidabro medalį, buvo teigiamas – federacija pranešė, kad A. Didžbalio organizme rasta draudžiama medžiaga SARM S-22.

Pernai sunkiaatletis buvo pripažintas Lietuvos metų sportininku.

Savo ruožtu federacija teigia, jog teismo rašte, kuriuo tenkintas prokuroro prašymas, nurodoma, kad 2017 metų birželio 10 dieną Lietuvos antidopingo agentūra, atlikusi marijampliečio Domanto Kmieliausko mėginio tyrimą, nustatė, kad asmens organizme aptikta medžiaga, kuri įtraukta į draudžiamų medžiagų sąrašą. Pasak federacijos, teigiama, kad neva dėl to yra pagrindo atlikti kratas B. Vyšniausko namuose ir sporto salėje.

B. Vyšniauskas tvirtina, kad Lietuvos sunkiosios atletikos federacija „visais įmanomais būdais“ bandė išsiaiškinti, kaip D. Kmieliausko organizme galėjo atsirasti dopingui priskiriamų medžiagų.

„Jis pats prisipažino, kad internete susirado dopingo platintojus, slapčia nusipirko draudžiamų preparatų ir juos slapčia vartojo. Negi aš galiu sukontroliuoti kiekvieną sportininką, negi su kiekvienu turiu eiti į tualetą ir žiūrėti, ką jis daro po treniruotės? Tai tiesiog neįmanoma“, – aiškino B. Vyšniauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jurga

ANONIMUI jau stogelis nuvažiavo, pavasaris paveikė. Bronius Vyšniauskas ginasi platinęs dopingo medžiagas, kitas garsus klaipėdietis ginasi paėmęs kyšį, trečias dar dėl kažko ginasi, kas ten darosi toje Klaipėdoje

Pagaliau

Senai laikas senoli uz kiaušu kabint,visi jo sportininkai dopingo skandalistai,o jis va nabagas nieko nezino.Żino ,lai netrina proto.

Or

reikia tikėti žmogumi arba bent darykime vaizdą, kad tikime, juk mes paskutiniai homo sovietikai dar pamename kaip "tikėjome" partija, tarybiniu žmogumi, lygybe ir brolybe, dabar matyt to tikėjimo modelį per pinigus konjako dėžėse, dopingą ir kitus dalykus sėkmingai perduosime savo vaikams ir anūkams, tik žinoma užauginsime jau ne homo sovietikus, o moralinius ubagus, tai dar baisiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS