Baltijos jūroje išgelbėti sugedusios valties keleiviai | Diena.lt

BALTIJOS JŪROJE IŠGELBĖTI SUGEDUSIOS VALTIES KELEIVIAI

  • 0

Trečiadienį Baltijos jūroje išgelbėti gedimą patyrusios penki motorinės valties keleiviai.

Gelbėjimo operaciją organizavo Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Operacija pradėta apie 16 val., kai sulaukta pranešimo, jog jūroje 6,6 jūrmylės (12 kilometrų) nuo kranto, ties Būtingės naftos terminalu, dreifuoja variklio gedimą patyrusi motorinė valtis ,,LK7344“ su  penkiais keleiviais. Operacijai vykdyti pasitelkti Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS365 „Dauphin“ ir budintis Karinių jūrų pajėgų laivas „Sėlis“. 

Centro budėtojui telefonu susisiekus su valties savininku, gauta informacija, kad valtyje esančių žmonių gyvybei ir sveikatai grėsmės nėra. Informuota, kad sugedo valties variklis ir jo suremontuoti neįmanoma.

Apie 20.45 val. sugedusios valties savininkas kreipėsi į gelbėtojus prašydamas į krantą evakuoti valties keleivius, nes valtis pamažu pradėjo dreifuoti į jūrą.

Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis apie 21 val. atskrido į įvykio vietą ir iš valties nukėlė keturis keleivius. Valties savininkas atsisakė ją palikti. Išgelbėtieji keleiviai nuskraidinti į Nemirsetos Paieškos ir gelbėjimo postą.

Be to, siekiant padėti į keblią ir pavojingą situaciją patekusiam valties savininkui į jūrą išsiųstas patrulinis laivas „Sėlis“, kuris prie sugedusios valties atvyko apie 23 valandą. Jis sugedusią valtį ir jos savininką pargabeno į Klaipėdos uostą.

Gedimą patyrusi valtis prišvartuota Kruizinių ir karo laivų krantinėje.  

GALERIJA

  • Baltijos jūroje išgelbėti sugedusios valties keleiviai
  • Baltijos jūroje išgelbėti sugedusios valties keleiviai
  • Baltijos jūroje išgelbėti sugedusios valties keleiviai
  • Baltijos jūroje išgelbėti sugedusios valties keleiviai
A. Vitkausko ir KJP archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS