Brakonieriavusiam Šilutės rajono gyventojui gresia tūkstantinė bauda | Diena.lt

BRAKONIERIAVUSIAM ŠILUTĖS RAJONO GYVENTOJUI GRESIA TŪKSTANTINĖ BAUDA

  • 0

Plaškių užkardos pasieniečiai sulaikė Nemuno senvagėje tinklu brakonieriavusį Šilutės rajono gyventoją. Jis neleistinu būdu buvo ištraukęs 29 karšius ir kitos žuvies. Dabar brakonieriui gresia tūkstantinė bauda.

Ketvirtadienį  ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečiai vykdė tarnybą Šilutės rajono Galzdonų kaimo ribose prie Nemuno senvagės. Ši vieta yra pasienyje su Rusija nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ).

Pasieniečiai pastebėjo motorolerio pėdsakus, vedusios link Nemuno senvagės. Joje pripučiama valtimi plaukiojo vyras. Kaip vėliau paaiškėjo, šis 40-metis Šilutės rajono gyventojas buvo gavęs leidimą patekti į VSAZ ir išplaukti į pasienio vandenis.

Stebimas pasieniečių, tačiau jų nematydamas Šilutės rajono gyventojas iš vandens traukė tinklą. Jį vyras įdėjo į maišą ir priplaukęs prie kranto paliko. Tuomet jis vėl nusiyrė į senvagę ir, manoma, pradėjo imituoti žvejybą spiningu. Ji ilgai netruko, tokiu būdu žuvies nepagauta.

Stebimas pasieniečių Šilutės rajono gyventojas vėl grįžo į krantą. Tuomet jis buvo sulaikytas VSAT pareigūnų. Čia pat stovėjo brakonieriaus motoroleris. Transporto priemonė registruota ir drausta.

Pasieniečiai patikrino krūmuose paslėpto maišo turinį ir tuomet iškart iškvietė Šilutės gyvosios gamtos aplinkos apsaugos inspektorius. Paaiškėjo, kad Šilutės rajono gyventojas brakonieriaudamas  40 m ilgio ir 1,5 m aukščio tinklu pagavo 29 karšius, 2,7 kg karosų, meknę ir lyną.

Už Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, brakonieriui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Aplinkosaugininkai Šilutės rajono gyventoją baus ir už gamtai padarytą žalą. Bauda už tokį kiekį brakonieriaujant pagautų žuvų, pasak aplinkosaugininkų, gali siekti apie 1800 eurų.

Vyras po apklausos paleistas. Tinklą ir žuvį išsivežė aplinkosaugininkai.

GALERIJA

  • Brakonieriavusiam Šilutės rajono gyventojui gresia tūkstantinė bauda
  • Brakonieriavusiam Šilutės rajono gyventojui gresia tūkstantinė bauda
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS