Briedžiuko bandymas perbėgti uostamiesčio gatvę baigėsi tragedija | Diena.lt

BRIEDŽIUKO BANDYMAS PERBĖGTI UOSTAMIESČIO GATVĘ BAIGĖSI TRAGEDIJA

Briedžiuko bandymas paryčiais perbėgti uostamiesčio Tilžės gatvę baigėsi tragedija. Sunkiai sužeistas laukinio žvėries jauniklis buvo pasmerktas mirčiai, bet iki eutanazijos kankinosi dar apie 5 valandas.

Ketvirtadienį ryte, kelios minutės po 5 valandos, prieš automobilį, atvažiuojantį iš Klaipėdos, išbėgo briedė. Paskui ją risnojo maždaug metų briedžiukas.

Gyvūnai išbėgo į gatvę iš kairės, nuo Palangos plento pusės. Briedžio patelė spėjo perbėgti gatvę, o jauniklį partrenkė nespėjęs sustoti automobilis.

Briedžiukas buvo sunkiai sužeistas, jam lūžo kaulai, nublokštas į pakelės griovį jis gulėjo ne mažiau 5 valandų.

Po 10 valandos ryto prie briedžio jauniklio stoviniavo keli žmonės – Laukinių gyvūnų globos centro (LGGC) veterinarijos gydytoja ir gamtosaugininkai.

Pasirodo, porą valandų bandyta rasti, kas galėtų nutraukti sužeisto gyvūno kančias. Medžiotojai šaudyti miesto teritorijoje neturi teisės, aplinkosaugininkai tokio darbo nesiima.

Po 7 valandos ryto apie sunkiai sužeistą briedžio jauniklį buvo pranešta LGGC darbuotojams. Šis centras yra įsikūręs Kaune. Veterinarijos gydytojai teko važiuoti 200 kilometrų. Todėl gyvūnas kankinosi tokį ilgą laiką.

Gamtosaugininkai apdengė briedžiuko galvą pledu, kad pravažiuojantys automobiliai ir žmonės nebaidytų gyvūno ir neleido jam keltis.

Veterinarijos gydytoja suleido gyvūnui vaistų nuo skausmo. Kiek vėliau briedžiukui ji suleido kvėpavimą stabdančių medikamentų, taip sunkiai sužeistas gyvūnas buvo užmigdytas. Gaišena perduota medžiotojų būrelio nariams.

Gamtosaugininkai patikino, kad žmonės avarijos metu nenukentėjo.

Ant kelio matėsi automobilio ir gyvūno susidūrimo pėdsakai bei mašinos detalių duženos.

LGGC darbuotojai tik išskirtiniais atvejais užmigdo gyvūnus. Šį kartą briedžiukui nuo smūgio lūžo kaulai, bendra gyvūno būklė buvo tokia, kad išgydyti jo nebūtų pavykę. Todėl teko nutraukti jo kančias.

Centro misija – užtikrinti sužeistų, esančių netinkamoje aplinkoje ar paimtų iš netinkamų laikymo sąlygų laukinių gyvūnų laikymą, globą, reabilitaciją ir adaptaciją. Sužeistieji gydomi, jiems padedama apsiprasti naujose sąlygose. Daugelis į šį centrą patekusių laukinės gamtos gyvūnų vėliau išleidžiami į jiems įprastą aplinką.

Briedžiai dažnai bėga per Palangos plentą, ne vienas jų šioje vietoje yra žuvę, neretai vairuotojai žmonės mato ir Tilžės gatvės apylinkėse.

GALERIJA

  • Briedžiuko bandymas perbėgti uostamiesčio gatvę baigėsi tragedija
  • Briedžiuko bandymas perbėgti uostamiesčio gatvę baigėsi tragedija
  • Briedžiuko bandymas perbėgti uostamiesčio gatvę baigėsi tragedija
  • Briedžiuko bandymas perbėgti uostamiesčio gatvę baigėsi tragedija
D. Janauskaitės nuotr.
Gairės: avarija LT, briedžiukas, partrenktas gyvūnas, mirė gyvūnas, Tilžės gatvė, išbėgo į gatvę, Laukinių gyvūnų globos centras
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Drs

Apie bandymą briedžiuką gydyti matau kalba net neina - nors per TV ir internete rodoma kaip gydo gyvūnams ir kaulų lūžius, bet pinigai, pinigai svarbiausia (šlykšti santvarka ir žmonės) - geriau pralošti kazino, iššaudyti į orą raketomis, nupirkti 50 tankų už 2 mlrd. eurų, kurie sudegs per 30 min kovos lauke nuo "centus" kainuojančių dronų, negu išgelbėti gyvūnui gyvybę.

Girius

Nepatyręs vairuotojas, jei praleido briedę, tai visuomet reikia laukti ir briedžiuko, arba sekančio bandos nario. Retai žvėris vaikšto vienas.

Nežinia

Ant popieriaus prikurta krūvos tarnybų, tik atsitikus realiam įvykiui, kur reikalinga reali reakcija ir konkretūs veiksmai, laukia totalus bejėgiškumas, niekas nežino nieko, atsakingų nėra, visi laukia kada gyvūnas nugaiš, tokia gamtos apsauga Lietuvoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS