Buvusį prokurorą prižiūrės žmona | Diena.lt

BUVUSĮ PROKURORĄ PRIŽIŪRĖS ŽMONA

Girtas vairuodamas įkliuvęs Tauragės prokuroras Eduardas Builisovas, Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijos sprendimu, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės perduodant jį laiduoti už jį pažadėjusios žmonos atsakomybėn.

Šių metų sausio 15 dieną, likus 8 minutėms iki darbo dienos pabaigos, Tauragėje policininkai sustabdė automobilį, kurį vairavo tuo metu prokuroru dirbęs E.Builisovas.

Alkoholio matuoklis parodė 1,74 prom., kraujo mėginys patikslino vairuotojo girtumą, pasak jo, prokuroro girtumas siekė 2,04 prom.

Tai tapo lemiamu faktoriumi atlikti tarnybinį patikrinimą, po kurio E.Builisovas buvo atleistas iš tarnybos prokuratūroje, kur dirbo 18 metų. Bendras jo darbo stažas siekia 36 metus.

Buvusio prokuroro kaltės klausimą sprendė trijų teisėjų kolegija, toks ypatingas dėmesys šiai bylai skirtas dėl buvusio girto vairuotojo statuso.

Išnagrinėjęs visas įvykio aplinkybes ir atsižvelgęs į teisiamojo prašymą teismas atleido dabar bedarbį E.Builisovą nuo baudžiamosios atsakomybę pagal sutuoktinės laidavimą. Žmona už buvusį prokurorą laiduos vienerius metus be užstato.

Baudžiamoji byla nutraukta.

Jeigu per laidavimo metus vyras įvykdytų baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą dėl jo atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl jo baudžiamosios atsakomybės už visus nusikaltimus. O jeigu jis per metus įvykdys naują tyčinį nusikaltimą, sprendimas atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės šioje byloje nustos galioti.

Laiduotoja turi teisę atsisakyti šio įsipareigojimo, tada teismas iš naujo spręstų laidavimo arba E.Builisovo atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės klausimą.

Be to, nuteistajam atimta teisė vairuot vieneriems metams, jo automobilį „Peugeot 407“ nuspręsta konfiskuoti valstybės naudai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, paduodant skundą per Klaipėdos apygardos teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Darius

Manau cia policijai zmogu pakiso bendradarbiai, kaip ir NZT vadove ar kazkada girta Puteiki, siaip ir taip didele bausme, nes karjera sugadinta, nenorekite kad toks zmogus sedetu kalejime su recidivystais.

tikrai

cirkas?Ko dar noret is tokios valdzios?

Kaunietis

Uždaryti reik tokius teisėjus,kurie prokurorą perduoda auklėti jo žmonai,kaip kokį protiškai neįgalu,tik ką ji tiek metų veikė,kad nematė kad vyras pinokas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS