Buvusi Kretingos politikė kaltinama pirkusi paslaugas iš brolio įmonės | Diena.lt

BUVUSI KRETINGOS POLITIKĖ KALTINAMA PIRKUSI PASLAUGAS IŠ BROLIO ĮMONĖS

  • 15

Plungės apylinkės teismui pateiktas civilinis ieškinys dėl 7,6 tūkst. eurų priteisimo iš buvusios Kretingos rajono savivaldybės tarybos narės Jolitos Vaickienės, kuri kaltinama už savivaldos išmokas pirkusi brolio įmonės paslaugas.

Kaip penktadienį pranešė Plungės apylinkės teismas, J. Vaickienė savivaldybės tarybos narės pareigas ėjo nuo 2019-ųjų  balandžio iki 2022 metų lapkričio, vėliau buvo paskirta į Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Kretingos rajono savivaldybės administracija J. Vaickienei per 2019-2023 metų savivaldybės tarybos kadenciją išmokėjo 9,6 tūkst. eurų kompensaciją už veiklą, susijusią su savivaldybės tarybos nario pareigomis. 61 proc. šios sumos (5,6 tūkst. eurų) sudarė išlaidos kanceliarinėms priemonėms.

Kaip skelbia teismas, šias priemones tuometinė politikė įsigijo iš savo broliui priklausančios įmonės.

Remiantis civiliniame ieškinyje pateiktais duomenimis, J. Vaickienė apklausoje nurodė dalį įsigytų kanceliarinių prekių išdalinusi socialiai remtinoms šeimoms. Moteris argumentavo prekes pirkusi iš savo šeimos nario įmonės todėl, jog brolio parduotuvė buvo priešais biurą.

Civilinį ieškinį Plungės apylinkės teismui pateikusi prokuratūra nusprendė, kad J. Vaickienei nepagrįstai buvo kompensuoti 5,6 tūkst. eurai už išlaidas kanceliarinėms prekėms bei 2 tūkst. eurų degalams, prašoma priteisti ir dar 24 eurus už kitas kompensuotas išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Subtilu

Gamta lietuvaitei žavesio nepagailėjo.

kada bus tvarka?

kas tas brolis? kur kretingopj dursi ten pataikysi į afristus,net meras iš stt kabineto neišlenda dėl savo čekiuku

Taip,

į Lietvą nuo rusų liaudies atbėgęs rusofobas lagerio prižiūrėtojas (musoras) Vovka Ubliudkin, klyčka "Anonimas" rašo savo blevyzgas pagal gimtojo Nižneudinsko madas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS