Ekstremalui gresia solidi bauda | Diena.lt

EKSTREMALUI GRESIA SOLIDI BAUDA

Palangoje prie tilto virš žmonių galvų parasparniu skraidžiusiam ir į jūrą nukritusiam vyrui teks aiškintis ir Civilinės aviacijos administracijai. Už pavojingą skrydį jam gresia solidi bauda.

Palangoje prie tilto virš žmonių galvų parasparniu skraidžiusiam ir į jūrą nukritusiam vyrui teks aiškintis ir Civilinės aviacijos administracijai. Už pavojingą skrydį jam gresia solidi bauda.

Vos nelietė žmonių galvų

Incidentas Palangos centriniame paplūdimyje įvyko penktadienio vakarą.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas pasakojo, kad parasparnis atskrido nuo Šventosios pusės. Jis skriejo labai žemai.

Parasparnio vairuotojas elgėsi labai pavojingai. Jis nuskrido virš Palangos tilto, ant kurio buvo daug žmonių. Parasparnis skriejo poilsiautojams virš galvų.

„Siautėjo siaubingai. Skrisdamas prie gelbėjimo stoties jis vos nenulaužė pirties kamino, o virš tilto vos nelietė žmonių galvų. Maniau, kad parasparnininkas girtas“, – neslėpė vadovas.

Tačiau pavojinga kelionė greitai baigėsi. Skrisdamas tiltu parasparnis kliudė žibintą. Jis nukrito į jūrą ir vos neatsitrenkė į šalia tilto esančius akmenis.

Pasak J.Pirožniko, padėti ekstremalui nuskubėjo du vaikinai. Prie jo vandens motociklu priplaukė ir gelbėtojai. Šie vandens motociklu vyrą parplukdė į krantą. Pargabentas ir parasparnis.

„Iškvietėme policiją, tačiau vyras, kol atvyko pareigūnai dingo“, – pasakojo vadovas.

Laukia nemalonus pokalbis

Gelbėtojai policijos pareigūnams perdavė apniokotą parasparnį. Po kiek laiko į komisariatą atvyko ir pavojingai skraidęs jo savininkas iš Tauragės.

Net neabejojama, kad tokio skrydžio pasekmės galėjo baigtis kur kas liūdniau. Galėjo būti sužaloti žmonės. Dabar buvo apgadintas žibintas ir parasparnis.

„Pats ekstremalas gavo gurkšnį ir tiek“, – tvirtino vadovas.

Tačiau nemalonumai tauragiškiui tuo nesibaigs. Jam teks aiškintis Civilinės aviacijos administracijos darbuotojams. Už tokį pasiskraidymą gresia ir solidi bauda, kuri siekia nuo 289 iki 579 eurų.

„Mačiau šio įvykio vaizdo įrašą. Sunkiai suvokiamas žmogaus elgesys. Idiotizmas. Tik taip galiu pavadinti parasparniu skridusio vyro veiksmus“, – žodžių į vatą nevyniojo Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas.

Išaiškinti pažeidėjus sudėtinga

Pasak pavaduotojo, parasparnininkams galioja skrydžių taisyklės ir jų reikia laikytis. Jie negali skraidyti virš gyvenviečių ir masinio susibūrimo vietų.

„Aiškinsimės su tuo piliečiu. Jo laukia nemalonus pokalbis“, – pabrėžė pavaduotojas.

A.Šumskas pasakojo, kad nusiskundimų dėl panašaus parasparnių aistruolių elgesio gaunama ir Vilniaus apylinkėse. Tačiau neslėpė, kad tokius pažeidėjus nustatyti sudėtinga.

„Jie gali pakilti ir nusileisti bet kur. Drausminti galime tik tada, kai sulaiko policija, kaip šiuo atveju“, – komentavo pavaduotojas.

Pasak A.Šumsko, Palangoje pavojingai skraidžiusio tauragiškio veiksmai gali būti traktuojami ir kaip viešosios tvarkos pažeidimas.

Šią vasarą pajūryje jau buvo kilęs vienas incidentas dėl parasparnių. Prieš daugiau nei dvi savaites vienas parasparnis Smiltynėje nukrito į jūrą už 100-200 metrų nuo kranto. Buvo išgelbėti du vyrai. Jie sunkių sužalojimų išvengė.

GALERIJA

  • Ekstremalui gresia solidi bauda
  • Ekstremalui gresia solidi bauda
  • Ekstremalui gresia solidi bauda
  • Ekstremalui gresia solidi bauda
  • Ekstremalui gresia solidi bauda
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jonas

na tikras kietuolis dalbajobas

dw?

galėjo palikt erelį, jei toks kietas būtų išsikapstęs :D tikiuos duos į galvą jam gerai ir dar baudos 5000 eur

SUSIJUSIOS NAUJIENOS