Sumenkinta buriuotojų reputacija: į Švediją – su slaptu kroviniu | Diena.lt

SUMENKINTA BURIUOTOJŲ REPUTACIJA: Į ŠVEDIJĄ – SU SLAPTU KROVINIU

Švedų pareigūnams su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvusi lietuvių jachta, anot Klaipėdos buriuotojų, sumenkino ne tik Lietuvos įvaizdį, bet ir visų mūsų šalies buriuotojų reputaciją. Spėjama, jog nusikaltimas galėjo būti padarytas kažkada legendiniame žygyje plaukusiu laivu.

Jachtoje – cigarečių kalnai

Švedų portalas stv.se pranešė apie milžinišką kontrabandinių cigarečių krovinį, kurį, kaip paaiškėjo, gabeno trys lietuviai.

Pakrantės apsaugos pareigūnai įtarimų sukėlusią jachtą patikrino rugsėjo 7-osios naktį netoli Okseliosundo miesto.

Pasidomėjus vėlyvais plaukiotojais, paaiškėjo, jog jachtą buriavę trys 40–60 metų vyrai gabeno didelį kiekį cigarečių.

Jachtą su radiniu konfiskavo pareigūnai. Vėliau paskelbta, kad jachtoje buvo 1,5 mln. cigarečių.

Muitų tarnyba suskaičiavo, kad jeigu lietuvių kelionė būtų nusisekusi, jie būtų išvengę 3 mln. Švedijos kronų (290 tūkst. eurų) muito mokesčio.

Teigiama, kad jachta priklauso vienam sulaikytųjų. Dar rašoma, kad vienas vyras neatsiriboja nuo nusikaltimo, o kiti du neigia savo kaltę.

Laukia teismo sprendimo

Teigiama, kad jachta į Okseliosundą atplaukė tiesiai iš Lietuvos. Lietuviams yra pareikšti kaltinimai mėginimu įvykdyti sunkų nusikaltimą.

Šiuo metu jie yra sulaikyti ir laukia teismo posėdžio. Jiems gresia laisvės atėmimo bausmė.

Teigiama, kad jachta priklauso vienam sulaikytųjų. Dar rašoma, kad vienas vyras neatsiriboja nuo nusikaltimo, o kiti du neigia savo kaltę.

Kai tik ši informacija pasiekė Lietuvą, sujudo Klaipėdos buriuotojai. Imta svarstyti, kuri tai jachta ir kas tie kontrabandininkai, kurie ja plaukė.

Pinigai svarbesni už reputaciją

"Du nepriklausomi šaltiniai sako, kad "visi ženklai rodo – tai jachta "Dailė" – pasirodė įrašas vieno žinomo Lietuvos buriuotojo tinklaraštyje.

Ši kontroversiška informacija kol kas nei patvirtinta, nei paneigta.

Teigiama, kad jachtos Smiltynės jachtklube, kur ji paprastai švartuojama, nėra nuo rugsėjo 1-osios, neva ilgai niekas nematė ir jos savininko, taip pat nežinia kur prapuolęs vienas jachtos įgulos narys.

Šie įtarimai buriuotojus verčia kelti versiją, esą tai ir yra jachta, įkliuvusi švedams, nors šie jos pavadinimo neskelbia.

Ne paslaptis, buriuotojai nevengdavo gabenti kontrabandą, tokių atvejų būdavo ir anksčiau, tačiau pastaruoju metu neteko girdėti nieko panašaus.

"Ką tai reiškia visų buriuotojų reputacijai? Skaičiau tokį komentarą internete, kur rašoma, kad tai pakenkė Lietuvos vėliavai. Taikliai pastebėta – 1,5 mln. cigarečių svarbesnės nei mūsų šalies simbolis. Tikrai labai nesmagu, kad atplaukus į Švediją dabar kiekvienas pasienietis į mus žiūrės kaip į potencialius kontrabandininkus. Tokį įvaizdį kažkada turėjome, bet pastaruoju metu požiūris buvo pasikeitęs. O dabar vėl", – apgailestavo klaipėdietis buriuotojas Rokas Arbušis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Smerkti lengva komentatoriai

Bet leiskite paklausti kuo buriuotojai skiriasi nuo kitų-taip vadinamųjų eilinių Lietuvos piliečių? Niekuo. Juk mes visi pastoviai galvojame kaip papildomai prasukti papildomą centą kitą ir jeigu tik leidžia proga ir padorumas tuo naudojamės. Gal geresni ,,Girtekos" vairuotojai Norvegijoje rinkę dviračius ir krovę į fūras,ar tie kur nufilmuoti vagiantys iš parduotuvių brangią buitinę techniką, ar ant sienos sulaikomi su vogtais valčių varikliais ir net traktoriais. Taip kad čia ne tik buriuotojų, bet visų mūsų bėda.

Gėda

Juodžiausias buriuotojų puslapis Lietuvos istorijos. Trys žuvę ir sulaikyti "Dailės jachtos buriuotojai kontrabandininkai. Skaudu, gėda.

Normalus

Kokia čia geda... žmonės uždirbt norejo-nepaėjo. Nenusiminkit gal kt. kart prašoksit!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS