Juvelyrinių dirbinių prekyba uostamiesčio verslininkei aukso kalnų neatnešė | Diena.lt

JUVELYRINIŲ DIRBINIŲ PREKYBA UOSTAMIESČIO VERSLININKEI AUKSO KALNŲ NEATNEŠĖ

Teisėsaugininkai išnarpliojo vienos uostamiesčio verslininkės sukčiavimo atvejį. Juvelyrinių dirbinių parduotuvės savininkė sugebėjo iššvaistyti šimtų tūkstančių eurų vertės turtą ir mėgino išvengti mokesčių.

Priedangai – nauja įmonė

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl uostamiesčio verslininkės, kuri įtariama iššvaisčiusi per 300 tūkst. eurų vertą juvelyriniais dirbiniais prekiavusios bendrovės turtą.

Taip pat jai inkriminuojamas tyčinis bendrovės bankrotas, sukčiavimas, apgaulingas apskaitos tvarkymas ir dokumentų suklastojimas.

FNTT tyrėjai išaiškino vadinamąją fenikso sindromo schemą, sužinoję, kad laikrodžiais, papuošalais ir juvelyriniais dirbiniais prekiaujančios bendrovės vadovė tuo pačiu adresu įsteigė naują analogiškos veiklos ir labai panašaus pavadinimo bendrovę.

Uostamiesčio verslininkei gresia maksimali iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Valstybės įmonei, registruojančiai juridinius asmenis, klaipėdietė pateikė suklastotus dokumentus, kad jau nėra pirmosios tose patalpose veikusios bendrovės direktorė ir akcininkė bei jokių ryšių su ja neturi.

Buvo teigiama, kad moteris yra tik naujai įsteigtos juvelyrikos dirbinių bendrovės akcininkė ir direktorė.

Turtą perdavė kitai bendrovei

Pateikusi klaidinančią informaciją apie valdomas bendroves, verslininkė visą pirmai jos bendrovei priklausantį turtą – juvelyrinius dirbinius, prekybos vitrinas, kasos aparatus ir kitą prekybos įrangą – perdavė naujai įsteigtai bendrovei.

Neatlygintinai perdavus didelės vertės turtą Klaipėdos bendrovė tapo nemoki, negalėjo atsiskaityti su prekių tiekėjais, nemokėjo mokesčių ir socialinių įmokų.

Nustatyta, kad uostamiesčio verslininkė, maskuodama galimą apie trečdalio milijono eurų turto iššvaistymą, kompiuteriu suklastojo nebeveikiančios bendrovės buhalterinę apskaitą, neva visas turėtas turtas parduotas.

Siekė susigrąžinti PVM

Vėliau moteris šiuos suklastotus dokumentus naujos bendrovės vardu pateikė mokesčių administratoriui, kaip įtariama, siekdama apgaule gauti iš valstybės biudžeto jai nepriklausantį per 50 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokestį.

Tačiau naujai įsteigtai bendrovei ne tik kad nepriklausė grąžintinas PVM, bet ir liko nesumokėta į valstybės biudžetą beveik 60 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio ir PVM.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė baigtą baudžiamąją bylą perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

Dėl didelės vertės sukčiavimo, turto iššvaistymo, tyčinio bankroto, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei dokumentų klastojimo uostamiesčio verslininkei gresia maksimali iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

skaitytoja

juk visi žino kaip vyksta bankrotai ir vėl atsidaro naujas įmones ir toliau dirba o nuo tokių nukenčia kitos įmonės ir darbuotojai tokius vadovus reikėtų bausti

zosius

Kas čia per verrslininkė tokia?

Eglė

Nesuprantu, kaip galima paimti viešai išplatintą pranešimą spaudai ir pasirašyti jį sav vardu, kaip autorinį darbą. Žurnalistei tokie pasisavinimai aukso kalnų taip pat neatneš.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS