Kaimyno žmogžudystės motyvas – paslaptis | Diena.lt

KAIMYNO ŽMOGŽUDYSTĖS MOTYVAS – PASLAPTIS

Klaipėdos apygardos teismo darbuotojai nepatikėjo savo akimis, kai pamatė, kad jiems teks teisti Zigmą Pocių. Mat tai yra Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko vardas ir pavardė. Tačiau tai buvo tik netikėtas sutapimas – pirmininkas čia niekuo dėtas.

Kaltinamasis Z.Pocius gyveno Rietavo savivaldybės administruojamoje teritorijoje, Girdvainių kaime, maždaug už kilometro nuo Edvardo Barzdaičio namų. Byloje minimi šių metų rugsėjo 14 d. įvykiai minėto E.Barzdaičio namuose.

Šis vyras pastaruoju metu gyveno vienas, pernai lapkritį drauge su mama jis pateko į automobilio avariją.

Mama žuvo, E.Barzdaitis buvo labai sunkiai sužeistas ir liko neįgalus, galėjo judėti tik neįgaliojo vežimėliu arba remdamasis į ramentus.

Brolis ir sesuo nepaliko jo likimo valiai, dažnai lankė, padėjo buityje.

Z.Pocių neįgalus vyras samdydavo pjauti žolę aplink sodybą.

Lemtingos dienos popietę samdinys atvažiavo dviračiu. Vyrai gėrė degtinę. Dėl ko jie susipyko, iki galo neaišku.

Kitos dienos rytą gretimoje sodyboje gyvenanti E.Brazdaičio pusseserė pamatė atviras namo duris, nelojo šuo.

Įžengusi į namą moteris pamatė giminaitį susmukusį fotelyje. Vyras buvo nudurtas, mirtis jį ištiko nukraujavus.

Teisme Z.Pocius teisintis ar pasakoti apie lemtingus įvykius nepanoro. Po įvykio jis taip pat nesakė tiesos, nežinia, ar jos neprisiminė, nes buvo labai girtas, ar buvusi kita priežastis.

Policininkams įtariamasis aiškino, kad girtaudami vyrai susibarė, o kai jis ėjo pro stalą, sėdintis šeimininkas jį sugriebė už rankoje turėto peilio.

Teismo medicinos ekspertai ant mirusiojo kūno aptiko ne tik mušimo žymių, bet ir keturias durtines žaizdas, dvi jų buvo krūtinėje.

Nužudytojo brolis ir sesuo kalbėjo apie šeimos tragediją, praradę mamą, netrukus jie neteko ir brolio, tėviškė ištuštėjo.

Prokuroras paprašė kaltinamajam skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Ką nuspręs teismas, paaiškės gruodžio 18 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Xcfvg

Dauguma pasisamde nudirbti darbus nenori mokėti uz tai,matomai ir įvyksta tokie žiaurūs dalykai.

Ne pirmas

Nežinau kodėl, bet paskutiniu metu ne pirma tokia istorija, kai samdiniai, kuriuos pasamdo šeimininkas, norėdamas jiem padėti išgyventi, paremti šiek tiek finansiškai, tampa jų aukomis. Tad išvada labai paprasta ir aiški, -nesamdykite pigiai ir neaišku ko, tiesiog gerai pažiūrėkite kas tas žmogus, kurį priimate į savo namus. Saugokitės pragertos smegeninės, nes ten maža ko belikę, ten nebėra normalių jausmų, emocijų ir supratingumo. Užuojauta šeimai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS