Kam vėl rūpi tojotos? | Diena.lt

KAM VĖL RŪPI TOJOTOS?

Klaipėdoje po ilgo laiko vėl vagiami nenauji vienos markės automobiliai. Pareigūnai kol kas tiria kelias versijas, bet labiausiai linksta tikėti viena.

Ko gero, uostamiestyje vėl atgimsta užsakomųjų mašinų vagysčių era, kai tam tikros markės automobiliai vagiami ir išardomi. Tikėtina, kad jų detales vėliau panaudoja automobilių remontininkai.

Ankstų birželio 21-osios rytą, 4.45 val., Gedminų gatvėje pasigesta automobilio „Toyota Corolla Verso“. Mašina buvo pagaminta 2007 m., savininkas ją įvertino 3 tūkst. eurų.

Tai ne pirma tokia vagystė. Birželio 14-osios ryte, apie 5 val., policijai pranešta apie tokios pat markės automobilio vagystę Budelkiemio gatvėje. Mašina dingo iš automobilių stovėjimo aikštelės. Ji taip pat įvertinta 3 tūkst. eurų.

Didžiausias šių automobilių vagysčių proveržis užfiksuotas apie 2015 m. Tada automobilių remonto specialistai teigė, kad „Toyota Corolla Verso“ mašinoms atsarginių detalių negaminama, o originalios kainuoja labai brangiai.

Todėl mašinų vagys tada gaudavo užsakymus pagrobti analogiškus automobilius, kurie būdavo išardomi, o dalys panaudojamos remontui.

Miesto policijos komisariato pareigūnai linkę manyti, kad ir dabar vyksta tokie pat procesai. Kaltųjų policininkai bando ieškoti ne tik tarp anksčiau tokius nusikaltimus vykdžiusių asmenų. Gali būti, kad užaugo nauja vagių karta.

Jau baigia pasimiršti laikai, kai uostamiesčio policijoje buvo Autotransporto priemonių vagysčių tyrimo skyrius.

Dabar tokio policijos padalinio nebėra. Priklausomai nuo pavogtos mašinos vertės, šiuos nusikaltimus tiria Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos arba teritorinio komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai.

Nenaujų ar net senesnių automobilių vagysčių šiemet būta ir daugiau, tačiau tai buvo kito braižo nusikaltimai. Panašu, kad kelios senos mašinos buvo pavogtos kaip metalo laužas, nes pačios važiuoti jos nebegalėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pasakaite tokia tema rasomos, bet rimti temu nenagrinejama?

Kastracija

Ar ta "Toyotu" vagiu gauja, kuria buvo "suseme" pasodino, ar vaiksto gaidziai vel laisveje, bei plesia smoniu turta?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS