Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamąjį V. Dundulio nužudymu | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PAREIGŪNAI SULAIKĖ ĮTARIAMĄJĮ V. DUNDULIO NUŽUDYMU

Uostamiesčio Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai ketvirtadienį vakare sulaikė vaikiną, nužudžiusį 53 metų klaipėdietį Vilmantą Dundulį. Nusikaltimas buvo įvykdytas antradienį po pietų Danės gatvės daugiabučio namo bute.

Pareigūnai 25 metų Mariaus J. patykojo Laukininkų gatvėje. Sulaikydami šį vaikiną jie tuo pačiu išgelbėjo dar ne vieną gyvybę. Paliktas mylimos merginos bei nusivylęs gyvenimu vaikinas buvo pasiryžęs nužudyti daugybę žmonių.

Pirmasis jų buvo V.Dundulis, ketinęs parduoti savo ginklus.

Vaikinas susisiekė su šiuo žmogumi, nes šis pasiskelbė ketinantis parduoti savo legaliai įsigytą ir laikomą pistoletą „Sig Sauer“ bei medžioklinį šautuvą su optiniu taikikliu.

Jaunas pirkėjas atėjo į V.Dundulio tėvų namus, kur turėjo įvykti sandoris. Tai buvo neteisėtas veiksmas, nes ginklai Lietuvoje oficialiai parduodami per Ginklų fondą.

V.Dundulis buvo nužudytas vieninteliu jam pačiam priklausančio pistoleto šūviu į smilkinį. Marius J. iškart po to pabėgo.

Jau žinoma, kad nusikaltimo motyvas – noras įsigyti ginklą, kurį jis ketino panaudoti žudydamas kitus žmones.

Pareigūnai buvo surengę jam pasalą Laukininkų gatvėje prie parduotuvės „Grūstė“. Operacija įvyko po 17 val. Sulaikyme dalyvavo „Aro“ pareigūnai.

Atsitiktiniai praeiviai suprato, kad sulaikomas asmuo įvykdė rimtą nusikaltimą, vienas stebėjusiųjų spėjo nuo policininkų bėgančiam vaikinui šūktelėti: „Prisidirbai, asile“. Pasaloje buvo labai daug policininkų ir „Aro kovotojų, todėl pasprukti naktinio klubo „Kalifornija“ link bėgusiam įtariamajam nebuvo šansų.

Įtariamasis, neabejotinai, bus tiriamas psichiatrų.

Uostamiesčio policija praneša, kad 1988 metais gimęs įtariamais Vilmanto Dundulio nužudymu anksčiau buvo teistas už ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą.

2009 metų rudenį už šį nusikaltimą jam buvo paskirti 4 metai laisvės atėmimo, 2013 m. rudenį jis buvo paleistas iš pataisos namų.

Įtariamasis uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Penktadienį bus sprendžiamas klausimas dėl pirminio įtarimo sulaikytajam pareiškimo ir kardomosios priemonės paskyrimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už tyčinį nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų, o už tyčinį nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis - laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį nagrinės prokuratūros prašymą suimti verslininko Vilmanto Dundulio nužudymu įtariamą vyrą. Taip pat bus sprendžiama dėl pirminio įtarimo 27 metų sulaikytajam pareiškimo, pranešė policija.

GALERIJA

  • Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamąjį V. Dundulio nužudymu
  • Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamąjį V. Dundulio nužudymu
  • Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamąjį V. Dundulio nužudymu
  • Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamąjį V. Dundulio nužudymu
  • Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamąjį V. Dundulio nužudymu
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nana

kaip greit atėjo atpildas kokių cia teismų galva už galvą .Dar tardys tirs laikys areštinėse šiltai maitins bus daug aptarnaujančio personalo ilgai kalėjime maitins o mes kvailiai mokesčių mokėtojai tik mokėkim ir mokėkim ,kad banditai sotūs būtų .Ar neatsiras kada nors protingi sprendimai .Nors tų visų prcedūrų laikus trumpintų .//Kiek yra nuteistų iki gyvos galvos ,kokios sumos lekia vėjais ir niekam NĖ MOTAIS \

SUSIJUSIOS NAUJIENOS