Kontrabandą gabenęs baltarusis dangstėsi rūpesčiu dėl sūnaus ateities | Diena.lt

KONTRABANDĄ GABENĘS BALTARUSIS DANGSTĖSI RŪPESČIU DĖL SŪNAUS ATEITIES

  • 0

Autostradoje sustabdytas baltarusis pasieniečiams pasakojo, kad atvyko pasidomėti galimybėmis jo sūnui studijuoti Lietuvoje. Dar esą norėjo aplankyti žymias vietas. Tiesa, užsienietis nutylėjo, kad automobilio „Citroen C4“ slėptuvėse veža daugiau kaip 1,3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.

Antradienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės komandos pareigūnai autostradoje Kaunas – Klaipėda, Klaipėdos rajone, sustabdė uostamiesčio link važiavusį automobilį „Citroen C4“ baltarusiškais numeriais. Jį vairavo 41-erių Baltarusijos pilietis, kuris vyko kartu su 17-mečiu sūnumi.

Vairuotojas  teigė, kad skolintu automobiliu jie į Lietuvą atvykę susipažinti su sūnaus  stojimo į aukštąją mokyklą galimybėmis bei aplankyti žymias šalies vietas.

VSAT pareigūnai jau turėjo duomenų, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. „Citroen C4“ buvo nuvarytas į Klaipėdos teritorinę muitinę. Čia atlikus automobilio patikrą rentgenu jo kėbule pastebėtos, įtarta, įrengtos slėptuvės. Detaliai mašina apžiūrėta ją pristačius į Klaipėdoje esančią VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinę. Variklio skyriuje užmaskuotose slėptuvėse pasieniečiai rado 1323 pakelius cigarečių „Minsk 5 Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausos baltarusis paleistas. Jam ir sūnui teko ieškoti būdų, kaip grįžti į savo šalį. Mat pasieniečiai 2009 m. pagamintą  „Citroen C4“ kaip kontrabandos gabenimo priemonę saugo savo teritorijoje. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui gresia administracinė bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Teismas, kuris nagrinės šią bylą, gali konfiskuoti ir automobilį „Citroen C4“.

GALERIJA

  • Kontrabandą gabenęs baltarusis dangstėsi rūpesčiu dėl sūnaus ateities
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS