Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus | Diena.lt

KRETINGOS RAJONE PER GAISRĄ ŽUVO ŽMOGUS

Kretingos rajone įvyko tragedija – sudegė pastatas, po kurio stogu buvo ir garažas, ir gyvenamoji patalpa. Gaisro metu žuvo šiame statinyje ilgą laiką gyvenęs vyras.

Žibininkų kaimas daugeliui pajūrio gyventojų žinomas dėl čia esančio garsaus pramogų komplekso, bet vėlų antradienio vakarą virtinė gaisrinių mašinų bei greitosios medicinos pagalbos automobilis skubėjo į atokiau nuo jo esančią sodybą.

Apie 22.30 val. liepsnojo vienas šios sodybos pastatas.

Į nelaimės vietą atskubėjo septyni ugniagesių automobiliai iš Kretingos, uostamiesčio ir Klaipėdos rajono.

Visas statinys jau buvo apimtas ugnies, tik po pusvalandžio gelbėtojai iš degančio statinio išnešė gaisre žuvusio vyro kūną.

Policijos pranešime skelbiama, kad gaisre žuvo 68-erių vyras.

Paskutinė ugniagesių mašina iš gaisravietės išvyko apie 2 val. nakties. Pastatas sudegė.

Apdegė aplink namą sukrauta įvairių statybinių medžiagų ir atliekų krūva. Ugniagesiams pavyko išsaugoti tris traktorius, stovėjusius maždaug už 10 metrų nuo ugnies apimto pastato.

Jame buvo įrengtas garažas bei gyventi tinkama patalpa, kurioje buvo šildymo įrenginys.

Sodybos savininkas gyvena Palangoje, name, kuriame kilo gaisras, jis prieš daug metų leido gyventi svetimam žmogui. Panašu, kad įnamis neturėjo artimųjų.

Į gaisravietę atvykęs šeimininkas pasakojo ugniagesiams išvakarėse lankęsis Žibininkuose, kalbėjęs su name gyvenančiu vyru, tada nebuvo jokių požymių, vertusių sunerimti ar įtarti, kad sodyboje gali kilti gaisras.

Gaisre žuvęs žmogus, jį pažinojusiųjų teigimu, esą buvo mėgėjas vartoti alkoholį, bet ramus ir tvarkingas.

Specialistai dar aiškinasi, nuo ko galėjo įsisiautėti ugnis. Tyrimo ėmėsi ir policijos pareigūnai. Kol kas nėra įtarimų, kad žuvusysis galėjo tapti kriminalinio nusikaltimo auka.

Žiemą dažniausiai gaisrai kyla nuo netvarkingų šildymo prietaisų arba neatsargaus elgesio su ugnimi.

Šie metai dar tik prasidėjo, o šalyje kilusiuose gaisruose jau žuvo beveik dvigubai daugiau žmonių nei pernai per tą patį laiką. Vakar Lietuva jau buvo praradusi 10 žmonių, kurių gyvybės užgeso gaisrų metu, pernai tuo pačiu metu žuvusių gaisruose buvo šeši.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS