Matuoklio niokotojas vis dar ieškomas | Diena.lt

MATUOKLIO NIOKOTOJAS VIS DAR IEŠKOMAS

Balandžio pabaigoje Liepojos plente diskiniu pjūklu greičio matuoklį nupjovęs jaunuolis vis dar nesurastas, nors socialiniuose tinkluose buvo paskelbta vandalo nuotrauka. Nusikaltimo vietoje vyrą užfiksavo pro šalį važiavusių klaipėdiečių mašinos vaizdo registratorius.

Visą mėnesį ieškotas nenaudėlis kol kas taip ir liko nesučiuptas.

Policijos pareigūnai informavo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, jog pateikti ieškinio dėl miestui priklausančio turto nėra kam.

Plačiai nuskambėjusi greičio matuoklio pjovimo akcija tarp klaipėdiečių mikliai virto anekdotu.

Socialiniuose tinkluose internautai diskusijose ėmė vartoti "žmogaus pjūklo" epitetus, kalbėdami apie panašaus pobūdžio vandalizmo atvejus.

Vaizdo įraše, kurį paskelbė vienas pro šalį važiavusiųjų, matyti, kaip jaunas vyras akumuliatoriniu diskiniu pjūklu rėžia metalinį matuoklio stovą. Vaikinas galvą dengė džemperio gobtuvu, kad nebūtų atpažintas.

Svarstyta, kad tokiu drastišku būdu galėjo matuoklį suniokoti įsiutęs vairuotojas, sulaukęs nuobaudos už greičio viršijimą.

"Padaryta arti 5 tūkst. eurų žala. Žmogus nupjovė matuoklio stiebą, o pats kompiuteris buvo sugadintas, kai krito iš maždaug dviejų metrų aukščio ir trenkėsi į žemę", – pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Greičio matuoklio kompiuterinė dalis permontuota į kitą, toje pačioje vietoje stovintį matuoklio stovą.

Šiuo metu uostamiestyje veikia vienas itin išmanus matuoklis, kuris jau spėjo pasėti baimę tarp apsileidusių vairuotojų.

Šis įrenginys matuoja ne tik greitį, bet ir registruoja, ar automobiliui atlikta techninė apžiūra, turi daug įvairių funkcijų.

"Netrukus uostamiestyje atsiras dar du tokie išmanieji matuokliai. Jau turėtume gauti jų specialiuosius kodus ir bus galima montuoti. Kur jie stovės, pasakys policijos pareigūnai. Jie įvertina sudėtingiausius taškus ir nurodo vietas, kur tokie matuokliai būtų tikslingi", – aiškino M.Poimanskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

reikes samdyti =zmogu-pjukla= DDDDD

Anonimas

išmanu matuoklis sekantis :D

Anonimas

Saunuolis spaudziu desine
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS