Naktinis gyventojų siaubas – „britvos“ | Diena.lt

NAKTINIS GYVENTOJŲ SIAUBAS – "BRITVOS"

Prasidėjęs motociklininkų sezonas vėl tampa galvos skausmu klaipėdiečiams. Daugiabučių namų gyventojai šoka iš saldaus miego nuo kurtinančio "britvų" variklių griaudėjimo. Policijos pareigūnų galimybės tramdyti tokius chuliganus – ribotos.

Per miestą – po 23 val.

Nuo savaitgalio Žvejybos uosto rajone gyvenantys klaipėdiečiai kiekvieną vakarą po 23 val. šoka iš lovų pasiryžę apmėtyti gėlių vazonais kelis motociklus, kurių keliamas triukšmas išbaido vaikų ir suaugusiųjų miegą.

Ne mažiau trijų motociklų vienu metu pralekia Minijos gatve, keldami kurtinantį triukšmą.

Panašu, kad tie patys motociklininkai pasiryžę sukelti pykčio bangą visiems šalia pagrindinių miesto gatvių gyvenantiems miestiečiams.

Mat netrukus jų motociklų griaudėjimas būna girdimas per visą Herkaus Manto gatvę. Gali būti, kad motociklai traukia prie jūros.

Klaipėdiečiams toks netikėtas triukšmas – jokia naujiena.

Siūlė susidorojimo būdus

Kelerius metus iš eilės šiltuoju metų laiku, sutemus, siaurutėse pietinės miesto pusės gatvelėse nepakeliamu variklio garsu klaipėdiečius terorizuodavo nežinomas motociklininkas.

Žmonės bandė fiksuoti jį savo mobiliojo ryšio telefonų kameromis, bandė patys bausti, bet pasiekti ramybės nelabai sekėsi.

Atrodė, kad motociklininkas tyčia išsivaro savo plieno žirgą naktį ir stengiasi sukelti kiek galima daugiau erzelio. Nuo jo įsijungdavo automobilių signalizacijos, tad triukšmas žmones tiesiog varydavo iš proto.

Internetas lūžo nuo siūlymų susidoroti su šiuo gatvių chuliganu.

Situaciją sunkiai sekėsi suvaldyti ir policininkams. Pareigūnai nespėjo reaguoti į žmonių pranešimus, nes motociklas pasirodydavo netikėtai ir, sukėlęs milžinišką gyventojų pykčio bangą, dingdavo daugiabučių kiemų labirintuose.

Ragina filmuoti

Šiemet policijai dėl panašaus triukšmo dar neskambinta, tačiau Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika atviravo pats jau girdėjęs vėlų vakarą griaudėjantį "britvų" variklių garsą.

"Mes stengiamės stebėti situaciją. Ne pirmus metus vedame profilaktinius pokalbius su motociklininkais. Maža žinoti, kuris motociklas važinėja gatvėmis vėlai vakare ar naktį, keldamas triukšmą. Tačiau apkaltinti konkrečius žmones tai darius sudėtinga. Ne vieną esame nubaudę už tai, kad važinėja angliškais valstybiniais numeriais arba neturi vairuotojo pažymėjimo. Kol kas jų mentalitetas nesikeičia ir jie vis tiek tai daro. Bandėme su jais kalbėtis gražiuoju. Dažniausiai kalbindavome prie greito maisto restorano Taikos prospekte susirenkančius motociklininkus", – pasakojo kelių policininkų vadas.

Viena išeičių kovojant su triukšmadariais motociklininkais – bandyti užfiksuoti jų transporto priemonių valstybinius numerius, filmuoti vaizdą ir perduoti įrašus kelių policininkams.

Abejonės – pažeidėjo naudai

Didžiausia bėda kol kas ta, kad motociklininkų šalmai saugo juos ne tik nuo fizinių traumų, bet ir nuo bausmių.

Mat net užfiksavus motociklo valstybinius numerius neįmanoma įrodyti, kad veidą dengiantį šalmą mūvintis vairuotojas yra motociklo savininkas.

Dažniausiai jie aiškina, kad būtent tądien buvo paskolinę savo transporto priemonę draugui, kurio vardo ar pavardės esą nežino.

Maždaug trečdalis tokių pažeidėjų nėra įregistravę motociklų savo vardu. O pardavėjai neturi supratimo, kas yra dabartinis transporto priemonės savininkas.

Gaila, bet mūsų visuomenei dar toli iki skandinavų sąmoningumo.

Atsekti, kas įsigijo policijos užfiksuotą motociklą, nėra lengva. O teismuose bet kokios abejonės vertinamos kaltininko naudai.

"Tokioje situacijoje kelių chuliganai tik įgyja dar didesnį pasitikėjimą savimi ir tikėjimą, kad liks nebaudžiami. Montuojame greičio registratorius, jie padės mums fiksuoti pažeidėjus ir nedelsiant pradėti tyrimą. Gaila, bet mūsų visuomenei dar toli iki skandinavų sąmoningumo, vos pričiuptas dažnas vairuotojas stengiasi išsisukti meluodamas. Vakarų Europos šalyse daugiau drausmės, o ir žmonės labiau linkę prisipažinti ir stengtis nenusižengti", – kalbėjo M.Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anarchija tęsiasi toliau. Valdžiai dzinn.

7val Kada ta betvarkė,ir anarchija baigsis, kuri prasideda po 22 23 val. kiekvieną H.Manto g. Jau rašiau, skambinau, kad nėra kas užsiima Klaipedoje elementarios tvarkos įvedimu.Priimtas triukšmo prevencijos įstatymas, bet matyt jis "galioja" tik remontuojantiems butus Liepos 25 d. tas vadinamasis britvininkas vos neužlėkė ant vaiko Tomo gatvėje (staigiai didžiuliu greičiu įlėkės ant galinio rato iš Turgaus g. Vyrai spėjo nufilmuot šį veikėją. Skambinom 112 policijai, laukėm daugiau nei valandą kol atvyks... Taip ir nesulaukėm. ..O per tą laiką veikėjas nuėjo čia pat esantį barą...Ar valdininkai tik tada sureaguos, kai juos pačius ar jų vaikus tai palies. Ką veika visuomenės sveikatos centras.gal tiek ir tesuvokia atsakingieji, kad sveikata tai "pritūpkės" gryname ore...Matosi,kad jums valdininkai gyventojų interesas-turėti ramybės ir poilsio laiką bent nuo 23 iki 7 val. yra didelis DZINNN. H.Manto g. turi būti uždraustas eismas motociklams visaiškai arba nuo 23 iki

klaipėdietis

Kalčiausia policija, kad nestabdo tokių , atsiprašant, sadistų britvininkų ir neuždeda jiems didelio "štrafo" O gal Klaipedai nereikia pinigų?

Budulių saviraiška

Tik Lietuvos buduliai- narcizai išsimontuoja duslintuvus, kad į juos visi atkreiptų dėmesį... Bepročiai mužikai, atkreipkite dėmesį kaip elgantiškai, tyliai puikiais motociklais važiuoja užsieniečiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS