Nepilnametę keleivę mušusiam vairuotojui – byla | Diena.lt

NEPILNAMETĘ KELEIVĘ MUŠUSIAM VAIRUOTOJUI – BYLA

17-metė paauglė pasiskundė, kad miesto autobuse vairuotojas jai spyrė į koją. Jis tai esą padarė todėl, kad mergina susidėjo kojas ant sėdynės.

Panelė parėjo namo ir papasakojo mamai apie patirtą pažeminimą bei skausmą. Mergaitės mama kreipėsi į policiją ir paprašė nustatyti dukros skriaudiką bei nubausti jį laikantis įstatymo. Pareiškime teigiama, kad medikai konstatavo mergaitei blauzdos sumušimą.

Incidentas 10-ojo maršruto miesto autobuse įvyko rugsėjo 25-osios rytą.

Spalio 3-ąją Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Savaitę laukta tikintis, kad Autobusų parko administracija pateiks policininkams autobuso salono vaizdo įrašą, kuriame tikėtasi pamatyti, kaip viskas iš tiesų vyko.

Nors tyrimas pradėtas, bet įrašo pareigūnai taip ir negavo. Klaipėdos autobusų parko Pervežimų skyriaus vadovas Viktoras Piklapis patikino, kad 2014 metais pagamintame autobuse yra įrengta vaizdo kamera, tačiau ji nedaro įrašo, todėl neliko galimybės pamatyti, kas atsitiko rugsėjo 25-ąją apie 9.15 val. autobusui važiuojant tarp „Kauno“ ir „Vėtrungės“ stotelės.

„Šis pranešimas mane labai nustebino, nes šitas vairuotojas pasižymi geru elgesiu. Bet dažniausiai mane stebina keleiviai, be to, kai kurių keleivių tėvai, kai neįsigilinę į situaciją kaltina vairuotojus. Kartais stebina ir vairuotojai. Šioje situacijoje neskubu daryti išvadų, kol nėra viskas visiškai aišku. Kai policija baigs tyrimą, savo išvadas galėsime padaryti ir mes. Kol kas yra mergaitės žodis prieš mūsų darbuotojo. Vairuotojas man sakė, kad įspėjo paauglę, kad nukeltų kojas nuo sėdynės, ji nereagavo. Tada vairuotojas sustojo, priėjo prie mergaitės, tada ji nukėlė kojas ir jis nuėjo“, – pasakojo V.Piklapis.

Pervežimų skyriaus vadovo žiniomis, bene pora vyresnio amžiaus keleivių taip pat drausmino paauglę, bet ji nepakluso, galbūt šie žmonės galės paliudyti, ką matę.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Anonimas

Ta pupytė gera ... tokią reikia gerokai pamokyti Toks matomai auklėjimas

Anonimas

Vairuotojas teisus,bet jis nespyrė,o tiesiog nustumė su ranka.Ta merkšė melagė,būtų gerai kad tai mate žmonės paliudintu kaip buvo iš tikro.Dabar jaunimui negali pastabą duoti,išgirsti tokių žodelių,kad ausys kaista.Bet kad kameros fiksuotų ir būtų perduodamos teisėsaugai už jų poelgius ir atitinkamai nubaustų,tai viskas būtų gerai jie gerbtų aplinkinius keleivius

Anonimas

Vairuotojas puikus,o panelytė stačiokė ir neturi pagarbos esantiems keleiviams.O kojas dėti draudžiama ant kitos sėdinės,nes batai nešvarūs,o atsisėdes keleivis ı tą kėdę koks liks.Tegul panelytei skyria bausmę išvalyti visas sėdines tai žinos.Dauguma jaunimo taip elgiasi,bet reikia griežčiau imtis gal sutramdys tuos nevydonus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS