Neringos merą ir įmonės direktorių papirkti norėjusiam verslininkui – 20 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

NERINGOS MERĄ IR ĮMONĖS DIREKTORIŲ PAPIRKTI NORĖJUSIAM VERSLININKUI – 20 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 3

Dėl mėginimo papirkti Neringos merą bei „Neringos vandens“ direktoriaus papirkimo teismas kaltu pripažino 47-erių metų verslininką iš Panevėžio ir jam skyrė 20 tūkst. eurų baudą.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, bylos duomenimis, nuteistasis siūlė merui Dariui Jasaičiui ne mažesnį kaip 10 tūkst. eurų kyšį, jį dėžutėje paliko savivaldybės įmonės vadovui.

Pinigais asmuo siekė taikos sutarties tarp bendrovės „Neringos vanduo“ turto aukciono laimėtojo bei šį sprendimą apeliacine tvarka teisme ginčijusio aukciono organizatoriaus – bendrovės „Neringos vanduo“, Neringos savivaldybės administracijos ir nelaimėjusio aukciono dalyvio.

D. Jasaičiui neišreiškus sutikimo priimti siūlomą kyšį, verslininkas, siekdamas minėtos taikos sutarties pasirašymo, 2021 metų lapkričio pabaigoje 10 tūkst. eurų kyšį davė su teisėsaugos institucijomis bendradarbiavusiam bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui. Apie galimai neteisėtus verslininko iš Panevėžio veiksmus Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams pranešė Neringos meras.

Klaipėdos apylinkės teismas pripažino verslininką kaltu dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veiksmų ir skyrė jam 20 tūkst. eurų baudą. Iš jo valstybės nuosavybėn konfiskuotas kyšis – 10 tūkst. eurų, kuriuos nuteistasis buvo palikęs bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui dėžutėje su šampano buteliu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

štai ką reiškia sugadintas meras,

prie to raudono namo jau seniai be 50'000 niekas net nesiartina. O tas panvežietis arba narkomanas, arba buvo girtas

varkšelis įkainių nežino

gal reikėjo pasidomėti prieš tai

Anonimas

turbut mazai SIULE !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS