Paaiškėjo, kiek kalės ugniagesio šeimą pražudęs girtas vairuotojas | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KIEK KALĖS UGNIAGESIO ŠEIMĄ PRAŽUDĘS GIRTAS VAIRUOTOJAS

Plungės teismas antradienį kaltu dėl avarijoje žuvusios ugniagesio šeimos pripažino neblaivų vairavusį Igorį Cvetkovą. Jam skirta 10 metų nelaisvės, pranešė portalas lrytas.lt

Per šią tragišką avariją žuvo Radviliškio ugniagesys 36 metų Ramūnas Dargužas, jo sutuoktinė ir mažametė dukra.

Šioje byloje I. Cvetkovas kaltintas tuo, kad 2015 metų spalį, vairuodamas automobilį neblaivus, pažeidė kelių eismo saugumo taisykles.

Susidūrus su kitu automobiliu, žuvo jame važiavę ugniagesys gelbėtojas, jo žmona bei trejų metų dukra.

Kita 12 metų dukra bei kaltinamojo vairuoto automobilio keleiviai patyrė įvairaus sunkumo sveikatos sutrikdymus.

Avarija kelio Šiauliai–Palanga 91-ame kilometre įvyko 2015 metų spalio 4 dieną.

Kaip skelbė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apie 18 val. 45 min. link Klaipėdos važiuojantis automobilis „Hyundai Galloper”, kaip įtariama, esant ištisinei horizontalaus ženklinimo linijai, skiriančiai priešingų krypčių eismo juostas, kirto ją ir išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, taip sudarydamas kliūtį priešprieša atvažiuojančiam automobiliui BMW 520i.

Iš Palangos vykstančio BMW automobilio vairuotojas R. Dargužas, kaip įtariama, siekdamas išvengti susidūrimo, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su taip pat prieš pat susidūrimą judėjimo kryptį pakeitusiu automobilio „Hyundai Galloper” vairuotoju.

Įtariama, kad skaudi avarija galėjo įvykti ne tik dėl neatsargaus automobilio „Hyundai Galloper” vairuotojo elgesio, bet ir jo neblaivumo. Kaltinamojo I. Cvetkovo  kraujyje rasta 1,68 promilės etilo alkoholio. Manoma, kad neblaivus vyras galėjo užmigti prie vairo.

Kaltinamasis anksčiau buvo taip pat neblaivus sukėlęs avariją, jis nubaustas administracine tvarka.

Žuvęs ugniagesys vairavo blaivus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VYTAUTAS

Man rodos,kad atėjo laikas,viršijus alkoholio antrą kartą,konfiskuoti automobilį ir teises atimti visam laikui.Baudas pakelti tiek,kad praeitu noras girtiems važinėti.Teisėsaugai,bandant išsukti pažeidėją,pakliuvusiam girtam,taipogi baus ti tiek,kad iš kyšių prakutusiems jo neliktu.Ir nedaryti išimčių seimūnams,valdžiagyviams ir panašiems niekšams.Kada papuola seimūnas,prokuroras ir pabėga iš yvikio vietos,tuoj metasi,kad nenorėjo,patyrė stresą.Baust parazitus be gailesčio.Tai BALSYS TURĖJO BŪT BAUDŽIAMAS,BET TURĖJO UŽTARĖJŲ.GĖDA LIETUVAI.

Baisi Tragedija

ZUVO TRYS ZMONES, O BAUSME - 10 METAI! GYVYBIU SKAICIUS NETURI ITAKOS BAUDAI??? JUK PRARASTA SEIMA ...O KALTINAMASIS BUVO NEBLAIVUS TAI SUNKINANTI Aplinkybe! TAI NESUPRANTU KODEL TIK 10 METU ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS