Pareigūnai atlieka tyrimą dėl įmonės neapskaitytų 280 tūkst. eurų, vengtų mokesčių | Diena.lt

PAREIGŪNAI ATLIEKA TYRIMĄ DĖL ĮMONĖS NEAPSKAITYTŲ 280 TŪKST. EURŲ, VENGTŲ MOKESČIŲ

  • 0

Klaipėdos apskrityje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl įmonės, kuri galėjo neįtraukti į apskaitą apie 280 tūkst. eurų, taip pat nesumokėjo apie 83 tūkst. eurų mokesčių.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, įtariama, kad vienos apgyvendinimo ir maitinimo paslaugomis užsiimančios bendrovės direktorius kartu su pavaduotoja savo darbuotojus įtraukė į galimai nusikalstamą veiką, vykdytą 2022–2024 metais.

Tyrimo duomenimis, jiedu į apskaitą neįtraukė ne mažiau kaip 280 tūkst. eurų už suteiktas paslaugas gautų grynųjų pinigų, jų nedeklaravo, į valstybės biudžetą nesumokėjo priklausančių mokesčių – apie 83 tūkst. eurų.

Trims įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, taip pat taikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas į įtariamiesiems priklausantį turtą ne mažiau kaip už 328 tūkst. eurų.

Be to, įtariama, kad vienoje iš apgyvendinimo paslaugas teikiančių įstaigų galėjo dirbti oficialiai neįdarbinti Ukrainos piliečiai.

Procesinius veiksmus atlikę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai taip pat rado nežymėtų ir pasibaigusio galiojimo terminais pažymėtų maisto produktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS