Pasieniečiai gelbėjo ant seklumos užplaukusio katerio keleivius | Diena.lt

PASIENIEČIAI GELBĖJO ANT SEKLUMOS UŽPLAUKUSIO KATERIO KELEIVIUS

  • 1

Kuršių mariose ant seklumos užplaukus kateriui jo keleiviams prireikė pasieniečių pagalbos. Atskubėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai saugiai perkėlė 12 pramogavusių žmonių į pagalbon atplaukusį kitą laivą.

Vėlyvą šeštadienio vakarą VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai iš Klaipėdos uosto dispečerio gavo pranešimą apie incidentą Kuršių mariose. Už maždaug 8 kilometrų nuo Kiaulės nugaros ant seklumos užplaukė pramoginis turistinis kateris. Turėta žinių, kad jame yra 12 keleivių ir 2 įgulos nariai. Į pagalbą atplaukusiam kitam laivui dėl didesnės grimzlės nepavyko priartėti prie katerio.

Iškart iš Kopgalio Teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo centro gelbėjimo darbams buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“. Nuvykę į incidento vietą pasieniečiai savo plaukiojimo priemone visus keleivius saugiai perkėlė į netoliese stovėjusį pagalbon atplaukusį laivą. Kateryje liko tik 2 įgulos nariai, likę laukti, kol bus nutraukti nuo seklumos.

Operacijos metu medikų pagalbos katerio keleiviams ir įgulos nariams neprireikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rokas

Tame kateryje leidžiama iš viso 12 žmonių įskaitant ir įgulą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS