Pavogė šimtus sodinukų | Diena.lt

PAVOGĖ ŠIMTUS SODINUKŲ

Šimtus pernai pasodintų riešutmedžio sodinukų išsirovę vagys nustebino ne tik jų savininkę, bet ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnus.

Pernai rugsėjį 44-erių gargždiškė nusipirko 360 riešutmedžio sodinukų ir pasodino juos savo žemėje Macuičių kaimo pakraštyje.

Vieno hektaro jaunuolyno plotą moteris aptvėrė spygliuota viela. Medeliai prigijo. Prieš porą savaičių savininkė apžiūrėjo jaunuolyną ir juo pasidžiaugė.

Tačiau kai moteris antradienį vėl atvažiavo į savo sklypą, pamatė, kad jos darbas ir investicijos nuėjo perniek: spygliuota viela buvo nukirpta, o sodinukai išrauti. Didžioji jų dalis buvo dingusi. Netoli tos vietos, kur buvo nukirpta viela, gulėjo sukrauti 83 riešutmedžio sodinukai. Jie buvo paruošti išgabenti.

Nukentėjusioji kreipėsi į policiją ir pranešė patyrusi 1,8 tūkst. eurų žalą.

Balandžio ir gegužės mėnesiais dažnai rengiamos augalų mugės, pavasariniai turgūs, kur prekiaujama gėlėmis ir medeliais. Labiausiai tikėtina, kad vagys pagrobtus riešutmedžius bandys parduoti.

Kilus įtarimui, kad prekiaujama vogtais sodinukais, prašoma paskambinti Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnams tel. 8 676 72 347 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pavasariais pasitaiko panašių vagysčių. Būta atvejų, kai buvo pavogti spygliuočių sodinukai, dekoratyviniai augalai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

:) jei vogė

matyt "ne ta" gargždiškė riešutmedžio sodinukus pirko.

qqq

Jeigu iš kapų vagia,ko benorėti ,kad sodinukų nevogs....? Jei nori turėti,turi ir sargu būti.Gerai,kad sugautų vagis ir nubaustų.

jo

geriausia pasižymėti medžius, nes dabar vagia viską :) o pagavus visus pirštus apgenėt vagiui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS