Petardos sukėlė galvos skausmą | Diena.lt

PETARDOS SUKĖLĖ GALVOS SKAUSMĄ

Ne laiku ir ne vietoje paleisti šventiniai fejerverkai jau pridarė bėdų klaipėdiečiams. Užfiksuoti trys didelį atgarsį mieste turėję įvykiai.

Ne laiku ir ne vietoje paleisti šventiniai fejerverkai jau pridarė bėdų klaipėdiečiams. Užfiksuoti trys didelį atgarsį mieste turėję įvykiai.

Pokšto kaina – 1 tūkst. eurų

Sekmadienį vakare Kruizinių laivų terminalo aikštelėje stovėjo "Peugeot 307". 24-erių jo savininkė grožėjosi vakaro sutemų apgaubta Klaipėda.

Apie 18.50 val. prie merginos automobilio prisigretino BMW. Jo keleivis atsidarė langą ir švystelėjo padegtą petardą po mašina.

Driokstelėjo sprogimas, ir "Peugeot 307" iššovė abi oro pagalvės.

Mašinos savininkė dėl to patyrė tūkstančio eurų nuostolį.

Abu BMW atvažiavę vaikinai buvo pristatyti į policijos komisariatą. Pokštininkui nevykėliui teks atlyginti nuostolius.

Norėjo pasipuikuoti

Kol kas neaišku, kuo baigsis 18-mečio, šeštadienį vakare paleidusio dūminį užtaisą "Akropolio" "Maximoje", nevykęs pokštas. Dėl pasklidusių dūmų parduotuvės darbuotojai evakavo žmones.

Vėliau į policiją paskambino ir pats į komisariatą prisistatė šio incidento kaltininkas. Vaikinas buvo labai išsigandęs dėl pasekmių.

Jis pasakojo nusipirkęs dūminį užtaisą ir norėjęs pasipuikuoti prieš draugus. Kai petarda ėmė leisti dūmus, jaunuolis bandė ją gesinti, bet supratęs, kad nieko nepadarys, paprasčiausiai pabėgo.

Nei tądien, nei vėliau parduotuvės administracija nesikreipė į policiją, todėl pareigūnai ikiteisminio tyrimo nepradėjo.

Tikėtina, kad parduotuvė dėl nevykusio pokšto turėjo nuostolių, tačiau tik administracija gali nuspręsti, ar dėl to reikia pareigūnų įsikišimo.

Atakavo buteliais

Dar vienas incidentas, susijęs su šventine pirotechnika, įvyko šeštadienio ir sekmadienio sandūroje. Žardininkų gatvės 7-ojo namo gyventojai vidurnaktį pabudo nuo petardų keliamo triukšmo ir iškvietė policininkus.

Patruliai neužtruko ir rado nurodytame kieme linksmą suaugusiųjų ir vaikų kompaniją. Pasirodo, taip linksmintasi švenčiant vieno draugų gimtadienį.

Policininkai pabandė paaiškinti, kad be leidimo pirotechnikos naudoti naktį negalima, ir stengėsi kompaniją sudrausti, tačiau sulaukė nedraugiško atsako, perpinto daugybe necenzūrinių žodžių. Vienas vyrų, nepaisydamas perspėjimų, tyčia uždegė dar vieną fejerverką.

Policininkai pabandė užlaužti jam rankas ir taip sutramdyti.

Visi kieme buvusios kompanijos nariai ėmė rėkti ir koneveikti pareigūnus. Šaukė vyrai, spiegė moterys, rėkė vaikai.

Vyras išsisuko iš policininkų ir nubėgo namo. Jis užsirakino iš vidaus ir protestuodamas ėmė mėtyti pro langą butelius.

Pareigūnai susodino į tarnybinį automobilį visus kieme likusius gimtadienio šventės narius ir nuvežė į policijos komisariatą. Jiems gresia administracinė atsakomybė už viešosios rimties trikdymą. Tėvai turės pasiaiškinti, kodėl mažamečiai naktį buvo ne lovose.

Atsakomybės neišvengs ir pareigūnams nepaklusęs vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klaipeda

siandien mokyklos stadione svyturio gatveje vaikai sproginejo petardas,ir jauciu visa menesi taip bus

Žiauru

Daugumoje protingose valstybese JAU SENIAI UŽDRAUSTA PREKIAUTIMIR ŠAUDYTI PETARDAS, kitos valstybės tik pačios organizuoja ir šaudo su spec leidimais, pas mus dar nuo sovietų laikų bardakas. KIEK NELAIMIŲ KIEK NESAMONIŲ, KUR TIK STUDENTŲ BENDRABUČISI KIEKVIENĄ VAKARĄ ŠAUDYMAI GĄSDINIMAI. UŽDRAUSTI, KADA IŠGITS MŪSŲ VALDŽIA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS