Po avarijos uostamiestyje – tūkstantinė žala | Diena.lt

PO AVARIJOS UOSTAMIESTYJE – TŪKSTANTINĖ ŽALA

Nuo trečiadienio vakaro vienoje judriausių Klaipėdos sankryžų neveikia šviesoforas. Tai lėmė eismo įvykis, kurio metu mašina nulaužė stulpą su kelio ženklais, kliuvo ir šviesoforui.

Paradoksalu, bet uostamiesčio policijos pareigūnai nedaug žino apie šią avariją.

Užvakar 19.58 val. pareigūnams pranešta, kad minėtoje sankryžoje susidūrė du lengvieji automobiliai, vienas jų dėl šio susidūrimo atsitrenkė į pėsčiųjų perėją žymintį stulpą ir jį nulaužė.

Visa laimė, kad avarijos metu ant šaligatvio nestovėjo joks žmogus.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Astos Kažukauskienės, kadangi žmonės eismo įvykio metu nebuvo sužaloti, pareigūnai daugiau juo nesidomėjo. Vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaraciją ir išsiskirstė.

Ketvirtadienį dėl šio eismo įvykio judrioje Herkaus Manto ir Liepų gatvės sankryžoje neveikė šviesoforas, įveikti ją ir vairuotojams, ir pėstiesiems buvo labai keblu.

Vakar įmonės „Klaipėdos paslaugos“ Gatvių apšvietimo ir eismo valdymo skyriaus vadovas Mindaugas Vasiliauskas patikino, kad iki darbo dienos pabaigos šviesoforas bus atstatytas.

Kadangi avarijos dalyviai sutarė dėl kaltės, tai žino, kad to, kuris ją sukėlė, draudimo kompanijai teks atlyginti žalą valstybei. Tai yra sumokėti už kelio ženklų bei kitų įrenginių atstatymą.

Priklausomai nuo avarijos aplinkybių paskaičiuotą žalos sumą draudimo bendrovė gali išsireikalauti ir iš vairuotojo.

Šį kartą nukentėjo ne tik kelio ženklai, bet ir ant stulpo sumontuota vaizdo stebėjimo kamera. Preliminariais duomenimis, žala gali siekti kelis tūkstančius eurų.

Jei gatvių infrastruktūrą sugadinęs vairuotojas pabėga, atkurti sugadintą ar suniokotą gatvių įrangą ir eismo organizavimo ženklus bei įrenginius tenka atlyginti jų savininkui – savivaldybei.

Ne mažiau keblu būna, kai vairuotojas nėra apsidraudęs privalomuoju civiliniu draudimu. Tada dėl žalos atlyginimo bylinėjamasi, o realaus civilinio ieškinio apmokėjimo gali tekti laukti ne vienerius metus.

Gairės: avarija LT, nulaužė stulpą, neveikė šviesoforas, avarija Klaipėdoje
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sako, kad moka ir gali

Bet kontoroje sėdėti patogiau, o ir popierius visokius pildyti irgi laiko reikia, tai sankryžoje stovėti laiko nebelieka.

r

ar ponai policininkai negali pareguliuoti atsistoję eismą,greičiausiai nemoka mulkiai

Audrius

Kodėl nebuvo reguliuotojo (policininko). Gal dabartiniai nebemoka?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS